Ibland är det ju ett under att man lever!



Varje gång vi sitter och åker mellan öst och väst så förundras man över vad folk tänker med när de sitter bakom ratten! Problemet är väll att de inte tänker alls...

Under de tre timmar det tar att köra denna sträcka hinner man se ett antal korkade manövrar som mycket väl kan leda till en större olycka. Men tack vare extremt mycket tur (för det är knappast skicklighet) så smäller det aldrig (eller man ska väll säga hittills, en dag så lär det ju smälla)

Folk vinglar på vägarna, mest pga ouppmärksamhet, men säkerligen också pga vissa prepparat som inte ska kombineras med bilkörning. Gläppa med sterio och leta efter telefonen kan man göra när bilen står still om man nu inte är så skicklig på det.

Folk som gör idiotiska omkörningar. Dvs kör om vid möte, skymd sikt tex vid kurvor eller backkrön. Vad fan tänker dessa människor på?! "Det kom ingen bil här förra gången jag körde här så det kommer nog ingen idag heller" Idag när jag körde så var vi några bilar som kom ifatt en som körde sådär 30 km under hastighetsbegränsningen och två av de bakom kunde inte vänta utan drog om, precis innan en kurva med skymd sikt. Det va knappt så man vågade titta ifall det skulle komma en mötande bil.. vill ju helst slippa se när de krachar in i varandra. Det blev dock ingen krach och detta tack vare att mötande bilar kom in i kurvan precis efter att idioterna hunnit slänga sig in framför den bil som enligt dom körde alldeles för sakta...

Oftast är det ju inte deras egna liv dessa tanklösa människor äventyrar, utan det är alla vi andra som riskerar att hamna på fel plats vid fel tillfälle. För idioten som gör denna dumma omkörning kan mycket väl klara sig helt oskadd medan den som blir omkörd blir den som får ta smällen då mötande väjer för den som kör om. Och jag vill helst slippa riskera mitt eget liv för att vissa inte har lärt sig att köra bil!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0