2011.05.24


Håller på att färdigställa en del projekt som jag har liggandes här hemma. Just nu försöker jag bli klar med min virkade klänning, men jag känner att tålamodet börjar tryta... det går så långsamt! Dessutom måste jag köpa mer garn snart, annars kommer den aldrig bli klar!



Har dock hunnit påbörja nya projekt. Har klippt ut delar till två stycken hattar, en ska bli ljusbrun mocka och den andra i svart fejkläder. Hoppas på att de blir bra!

 

2011.05.22


Idag har jag varit på vernissagen för treornas examensutställning. De har gjort många fina saker och det var väldigt kul att vara där och titta.




Vävd plastmatta och bordslampor med handtryckta mönster skapade av Elisabeth Widlund Bjurman. Spana in hennes hemsida flaxdesign.se



Textilier med mönster skapade av Frida Orlander.



Formgivare Hasti Radpour.



Textilier med tryckt mönster skapad av Sofie Johansson.



Fler skapelser av Sofie Johansson.



Handstickad pläd och handstickade lampor skapade av Lina Eskilsson.



Kuddar broderade med handvärgat garn av Jenny Lööw.



Sänggavlar tillverkade av Elin Lättman.



Handbroderat barnvagnstäcke och nalle skapade av Elenor Keijsner.

 

2011.05.21


Har så fastnat för den här versionen av "your song"! Låten i sig är ju verkligen jättefin, men tycker extra mycket om just den här versionen.



 

2011.05.21


Står inför den stora frågan:

Vad ska jag göra nu?


Skolan är slut så vad ska jag utmana mig själv med nu? Vill börja sy på nästa projekt, men kan inte bestämma mig för vad det ska va. De ska ju börja renovera lägenheten nu så kommer bo i ett bombnedslag nu i några veckor, eller månader om jag har otur. Jag kommer få bo med alla möbler i vardagsrummet... trångt kommer det att bli!

Ska försöka passa på att njuta lite av min ledighet och hoppas på fint väder innan det blir dags att börja sommarjobba.

 

2011.05.19


Kommer precis från redovisningen av min slutuppgift och det gick riktigt bra! Fick visserligen ganska lite kommentarer, men det som sades var bara positivt så det är ju bra!

Uppgiften gick ut på att formge något för offentlig gestaltning och jag gjorde tre stycken klänningar som jag sedan "stälde ut" i skogen vid Gamla Linköping. Jag behövde ju bara ha ett kort på det, så behövde ju inte stå kvar, vilket mina modeller nog uppskattade.

Förutom att då vara forgivare och designer till kreationerna så fick jag även leka frisör och make-up artist igår inför fotograferingen. Ja, jag lekte ju fotograf också, men är ju tur nog inte så svårt att ta bra bilder med en bra kamera.

Så här blev det:



Stort tack till mina mogeller: Malin, Mie och Jenny!

 

2011.05.12


Fördelen med att plugga hantverk är att man själv styr väldigt mycket över sin egen tid. Vilket ju är bra när solen skiner som den har gjort de senaste dagarna. Nackdelen är dock att det är lätt att skjuta på saker o ting till sista minuten...

Just nu ägnar jag all ledig tid åt att sy fast träpinnar och att limma dit stenar. En intressant form av att plugga. Tyvärr tar det jäkligt lång tid bara. Men har ju några dagar kvar innan det ska vara klart.



En nackdel är dock att SOF drar igång idag, och det kan jag ju inte missa! Dessutom kommer jag vara med i kårtegen på lördag!! Ska bli kul!


RSS 2.0