Vankas party


Ska snart iväg på partaj. Väntar bara på att sambon ska komma hem igen så vi kan gå bort tillsammans.

Det tar tid...

God dagens



Snart ska jag iväg o shoppa! Wihooo! Göra hål i plånboken!!! *hehe*

Förresten. Jag kom inte sist igår. Jag kom näst sist!!! Whiiiii!

Ingen gör som jag vill...


Är totalt nerröstad! Ingen som vill gå på bio med mig! Inte ens Arvid! Jäkla karl....

Nä, "alla" vill bowla... Sen när blev bowling den ultimata umgängessporten? Det är ju inte ens kul! Fast "alla" andra verkar tycka det är så himla roligt... Förstår inte skrattfaktorn i det hela... Det bästa som kan hända är att nån är lite rund om foten o ramlar (vilket ju iof är riktigt roligt). Men alkoholintaget är än så länge rätt lågt så den möjligheten till underhållning är inte garanterad.

Men "alla" vill så gärna att jag förljer med. Självklart! Vem ska annars förlora?! *butter, butter*



Så nu ska jag bowla ikväll. Fatta vilken träningsvärk jag kommer ha i armen imorgon! Att jag låter mig övertalas... Men de lovade att de skulle ramla åt mig så... Och att jag får vara med i laget "the losers".


Sveriges värsta bilförare


Hur kan dessa människor ha körkort? VEM har godkänt dom på en uppkörning!? Lite friskt vågat att skicka ut dom i trafiken. Jag skulle skämmas om det varit jag som gett dom körkort!

Kanske dags att börja granska uppkörningsmännen och ställa lite högre krav på körkortseleverna vad gäller kunskap om trafikregler.



Denna måste jag bara se!





Vissa saker går bara inte att motstå




Wihooo!!


Då ska man hårmodella igen. Blir bara färgning denna gång, men det räcker. Börjar ju se rätt trist ut i skallen så det är ju på tiden att piffa till det. Vet inte vad de har tänk hitta på dock...




Vem vet.. Kanske blir jag nästa vecka! *hehe*

Dåligt köp:


Köpte en matbererdare från Bosch för att jag tänkte få lite smarrigt hembakat bröd. Men gissa om jag blev besviken. Tog jättelång tid att blanda ihop degen för att den inte knådades ordentligt. Sen blev det en massa i botten och på kanterna som bara blev gegga för att själva degkrokarna inte gick tillräckligt nära kant och botten. Ingen bra maskin helt enkelt



Den är nu tillbakalämnad och jag ser mig om efter en annan modell. Tills dess får jag nöja mig med att använda elvispen...


Blir nog en slödag idag...


Mina träningskamrater verkar banga rätt bra idag. Får se om det blir nån träning. Det är ju gratis! Man måste ju passa på! Fast börjar ju själv bli slö nu... inte bra... snart bangar jag också...




Blir nog inget plurr i badet


Det verkar som om mitt simsällskap sover... Tooooo bad *hehe*


Vad ska man mån tro hitta på istället?



Slappa! Slappa! Slappa!


Snart dags för lite morgonmotion


Sitter och äter frukost just nu. För idag ser schemat ut som följer:

8.00 Simma på Älvhögsborg
10.00-ca 16.30 Jobba
17.30 Poweryoga på Älvhögsborg

Är det gratis så måste man ju passa på!

Fast just nu är jag bra sugen på att bara sitta kvar här hemma tills det blir dags att dra sig till jobbet. Kan ju alltid hoppas på att mitt simsällskap bangar ur, så jag kan slöa med gott samvete *hehe*


Jag vill till sälen!!!


Jag vill åka skidor i år!!! Men hur ska det gå till?

Det är ju så kul! Speciellt i rätt sällskap *hehe*



 Jimmy leker trädkramare *haha*

Gratis är gott, inte sant?


Idag är första dagen på en ny vecka och inte vilken vecka som helst! Denna vecka har nämligen Älvhögsborg gratis träning för alla som är studenter!

Så förutom jobb och skola denna vecka så kommer jag, Sara och Anna Lena bosätta oss på gymmet.

Idag startade vi med att simma på förmiddagen innan skolan! En 500 meter blev det iaf, och troligen blir det träningsvärk av det.

Imorgon blir det några gruppträningspass på eftermiddagen. I mån av plats dock, så vi får hoppas att det är några som bryter sitt nyårslöfte och lämnar plats åt oss att träna.




En "vågad" hobby


Min sambo har skaffat sig en ny hobby.

Han har införskaffat sig en våg. Hittills idag har han vägt sig si sådär en fem-sex gånger. Han tvingar även mig att väga mig.

Men det är en riktig bra våg för de som bantar måste jag säga. På två timmar gick jag ner fyra kilo! Det ni! Slå den bantningskuren om ni kan! *haha*



Sup och svälj, trevlig helg


Ikväll blir det party!!

Jag är klar och redo att gå, men självklart så är karln i huset ännu inte färdig! Förstår inte varför alla killar påstår att vi tjejer tar så lång tid på oss. Händer ju faktiskt då och då att det är jag som får stå och vänta. *hehe*

Just nu springer han runt i kallingarna o försöker få på sig en tröja... vi kommer nog bli sena. Och det trots att jag var klar en timme innan vi skulle iväg!

Dessutom kör han på nån form av backslick a la mittbena... mindre sexigt om jag säger så....

Ja, visst är de härliga de små pojkarna.






Det vattnas i munnen




Det börjar närma sig födelsedag här, så därför har det börjats baka. Finns det något godare än hembakat?!

Varför man inte ska välja fejkjuice:





Blodgrape- och citronjuice! *mmm*

McDonalds är dumma


Igår blev det skräpmat eftersom klockan tickade iväg lite väl snabt.

Älsklingen tog en sväng förbi McDonalds och köpte med mat hem. Självklart tog det lite tid och han fick ställa sig och vänta på min BigMac utan ost.

Väl hemma började han packa upp. Allt var med, förutom min BigMac utan ost! Hur kunde de missa att packa ner den!? Det var ju den de väntade på!

Älsklingen fick åka tillbaks till McDonalds (efter att ha ringt o klagat) där han fick hela beställningen på nytt, pluss pengarna tillbaks!



Så vi fick dubbel uppsättning mat (förutom en hamburgare då).




Nalkas sol och bad!


Ska iväg till Älvhögsborg för att sola och simma några kilometer! Se om det kan fastna nåt brunt på mig, för det skulle ju inte vara helt fel!



Sitter o käkar frukost. Den här mackan var verkligen torr och äklig!

This day


Dagen har spenderats i skolan. Först föreläsning, sen lunch. Därefter satt jag och Anna Lena med arbetet i fastighetsförvaltningen. Fanns inte mycket att göra på det än, men vi la upp alla rubriker och underrubriker. Därefter tog vi en liten paus från skolan och gick och fikade. Han även med lite klädprovning på Oden inan det blev dags att dra iväg till skolan igen för möte.

Väl hemma gjrode jag hasselbackspotatis och hemmagjord bearnaisesås! *mmm*  Smarrigt värre... Dock lite brist på protein, men har lite ont om kött i frysen.

Resten av kvällen har jag slappat. Kollade på dokumentären om flickan med två ansikten och läst ut "Den hemliga kocken".

Just nu går Independence day på tv. Vet inte om jag ska se klart filmen eller sova. *hum* 

Aj, aj magen...


Har grymt ont i magen just nu. Vet inte om det kan bero på middagen... är ju mycket möjligt för det började värka ordentligt straxt efter ätandet var avslutat.

Och för att göra det hela bättre håller jag på att trycka i mig en påse chips. Det värsta som kan hända är att det kommer upp igen... och det kan jag leva med. Vem vet, lite chips kanske är vad min mage behöver!

Behöver sätta lite fart snart...


Sitter här o slappar. Ska snart hoppa in i duschen och sen fixa käk. Skola i eftermidda så måste ju va redo då att dra iväg.

Börjar känna av lite i ryggen. Fel sida bara... men tillräckligt för att tvinga mig själv att göra lite ryggövningar så det försvinner. Funderar starkt på att boka in gymmet nån/några dagar denna vecka. Se bara om träningssällskapet hakar på.

Ikväll måste det bakas bröd och svamparna måste tillagas om de ska bli mat och inte soppor. Sen måste nog julpyntet ner också. Älsklingen verkar ha börjat skämmas över att vi är de ända som hade kvar julstjärnor och adventsljusstakar så de hade han plockat ner under helgen nu när jag inte va hemma! Taskmört! Nu är det ju kålmörkt när man ska vakna ju! Mycket trevligare att vakan med lite ljus... får ta och leta fram några "normala" lampor att ställa upp i förnstret... om det inte går att sätta timer på taklampan....

undra om man kan ta o slappa till en film ikväll? Det skulle vara härligt!

Phju!


I sommras läste jag en datakurs på distans, mest för att ha nåt att göra (och för att få in en liten slant i plånboken). Men jag gjorde inte klart kursen i somras... tiden räckte helt enkelt inte till.

Så nu har jag två labbar kvar innan kursen är avklarad. Och för ett tag sen damp det ner en kåravi i brevlådan! Ups... måste jag alltså betala kåravgift för vårterminen bara för att jag inte avslutat kursen än?

Fick brått med att försöka avsluta kursen så länge höstterminen varade, vilket är denna vecka ut. Ja, jag är lite snål. Igår kännde jag att jag hinner nog inte göra klart kursen i tid. Så för att vara på den säkra sidan så skickade jag ett mail och frågade om jag verkligen behövde betala en till kåravgift för min sommarkurs.

Och nu har jag fått svar! Inte behöver jag betala! De hade gjort fel!! Hehe! Nu kan jag andas ut och ta det lungt i helgen och slippa stressa runt och försöka hinna med denna kurs också.


God morgon!


Har faktiskt varit uppe sen kl 06.30! Rekord för att vara mig! Va riktigt länge sedan jag faktiskt gick upp så tidigt.

Men idag hade jag inget val. Var tvungen att köra sambon till jobbet så jag kan ta bilen och åka hem till öst senare idag.

Trotts mitt tidiga uppstigande, så körde jag på lågenergi tills för en halvtimme sedan då jag tvingade mig själv att sätta fart. Ska iväg till studievägledaren och spana på vad jag har för möjligheter. Funderar på en kandidatexamen inom något ämne, återstår att se vilket... ekonomi eller juridik. Eller något som har med fastigheter att göra, om det går. Vi får väll se.

Ok, nu ska jag dra!
Have a nice day!!

Full fart...



Är (nästan) nyvaken. Fick bli en liten sovmorgon idag eftersom jag råkar vara ledig idag. Har dock mycket att göra.

Ska snart iväg till skolan för att sitta och värva folk till tidningen. Sen ska jag troligen jobba lite på mitt projekt "hur man får sin lärare avskedad". Efter det behöver jag skynda hem för att göra klart två labbar så jag kan avsluta min sommarkurs (bättre sen än aldig...). Det är även ett ordförandemöte ikväll, men jag ska se om jag slipper gå på det. Behöver även ringa lite samtal för att styra upp morogndagen och helgen som kommer.

Så nu ska jag äta klart min frukost så jag kommer igång med dagen!

"Hur man får sin lärare avskedad" Del 2


Mitt senaste projekt löper på för fullt. Idag hade jag ett möte med klassen där vi pratade ihop oss. Vi kollade egenom kursplanerna för de två senaste kurserna och kunde konstatera att det inte va mycket av kuresens innehåll som vi verkligen har lärt oss. Ingen nyhet precis, men nu kan jag gå till de ansvariga och säga att hela klassen kan skriva under på att vi inte har lärt oss nåt.

Idag började den sista kursen med läraren. Roligast var att vi fick tillbaks våra arbeten som vi gjrode för två (!!) kurser sen. Mitt arbete hade fått ett "Mycket bra" och läraren passade på att prata med mig om att han funderade på att höja upp mitt betyg eftersom jag hade gjort ett så bra arbete. Men det om jag gör bra ifrån mig i den här kursen... Lite fel tycker jag....

Undra om han skulle vara lika "snäll" om han visste vilket projekt jag driver? *hehe*

Lite pluss ska läraren dock ha. För han verkar ha börjat ta till sig av kritiken och upplägget på den här kursen var mycket tydligare än någon av de tidigare kursenra vi har haft med honom (tog bara 1½ år). Får bara hoppa att det håller i sig.

Nästa steg blir att prata med ansvariga igen, och målet nu är att skolan ska ta sitt ansvar för bristerna i utbildningen. För när ska vi egentligen få lära oss det vi har missat i dessa två kurser? Och om läraren inte kan visa på en markant förbättring så får de se till att skaffa nån bättre.

Jag lever ihop med ett geni.


Min älskling fick sig ett dartspel i julklapp, vilket han ju var tvungen att visa upp under helgens partaj. Fördelen med den här är att pilarna är inte vassa, så det går ju att bruka även i onyktert tillstånd.

Min älsking är även välldigt smart. För att inte få några hål (!?) i väggen så monterade han upp denna konstruktion:



Vi fick inga hål i väggen... förutom dom åtta som blev efter spikarna som behövdes för att sätta upp tidningarna....


Helgens julgransplundring




I brist på äkta vara att dansa ut så fick vi hålla oss tillgodo med minigranen. Inte dansade vi runt den heller, men plundrade den gjorde vi.

Nu ska den bara "kastas ut" också. D.v.s. den ska ner i lådan och upp på vinden. Men jag har inte riktigt tid med att röja bort allt julpynt riktigt än... det är ju rätt mysigt dessutom så det gör ju inget om det får vara kvar ett tag till. *hehe*

Herre gud, han rör på sig!



Helt otroligt! Klockan är snart halv tre och han har gått upp ur sängen! Fyllekajan lever! *hehe*


Är aningen uttråkad. Händer inte så mycket så här dags på en lördag. Sitter o käkar nudlar och kollar på "Beauty and the Geek" eftersom det inte visas nåt bättre på tv. Är visserligen ganska underhållande med tjejernas minimala kunskaper. Rätt fachinerande att man kan vara så korkad!

Vad kan man egentligen hitta på en dag som denna? (Förutom att hoppa på min fyllesjuka sambo?)

Egna T-shirt tryck


Kikade in här förut och fick och kände att detta måste jag bara testa!

Har tidigare varit inne på att göra egna tryck på t-shrts, men då genom att beställa färdigtryckta. På det här sättet kan man ju lätt göra det hemma.

Kunde inte motstå frestelsen utan letade upp lite T-shirt papper på inkclub och beställde hem. Spanade först efter nån butik i närheten som kunde ha pappret, men gör ju inte så mycket. På detta sätt får jag ju hem det direkt i brevlådan!



Måste skaffa ett bra tryck nu tills papprena kommer så jag kan testa!

Att vända andra kinden till...


Det är ju ädelt och snält att vända andra kinden till. Men för att vara helt ärlig så är det verkligen inte min grej.

Gör nån nåt dumt mot mig eller dumheter som påverkar mig, så börjar det klia i mina fingrar efter hämnd. Jag resonerar lite så att rätt ska va rätt. Man ska inte kunna bete sig hur som helst och komma undan med det.

Så det är just därför jag startat mitt lilla projekt "Hur man får sin lärare avskedad". Han har trampat mig på tårna en gång för mycket med sina dumheter och nu får han sota för det!

Hehe, hämden är ljuv!


Nytt i garderoben:



Kunde inte låta bli att betälla dessa från H&M! Skorna och kjolen kommer innom kort, men västen och jackan får jag nog vänta en hel månad på! *snyft* Fast det är lite för kalt för den jackan ännu, så det kanske är lika bra...

Mönsterkonstruktion


Har precis anmält mig till en kurs i mönsterkonstruktion!

Kostar några slantar, men det kan det ju vara värt. Så kanske jag kan börja använda nåt av allt jag syr... *hehe*

Hittade även en hel hög med andra intressanta kurser. Vad sägs som silversmede, blomsterbindning, eller varför inte nåt språk som arabiska eller finska?

Fanns även en kurs i säljteknik, vilket skulle vara perfekt för mitt examensarbete. Men vill ju inte gärna betala allt för mycket för det... ska se om det finns några bra böcker de kan rekomendera, eller om det finns nån som skulle villja hjälpa till med lite kunskap.

Nu vankas det en fika med Anna Lena och bihang!

Varför redbul inte ska användas vid tentaplugg:


Idag har varit en häktisk dag. Inte mig nåt imot, men böjar bli trött nu.

Dagen börjar med allt för lite sömn. När kl var 03.36 bestämde jag mig för att nu måste jag somna. Då hade jag ändå legat i sängen i nästan tre timmar efter att ha gett upp tentaplugget. Försökte verkligen slapna av och tänka på ingenting. Det gick hyffsat bra, ända tills min sambo nockar mig med sin armbåge!

Lyckades slumra till, men vaknade vid 05.30 igen och va pigg! Helt otroligt! försökte verkligen sova, och slumrade en liten stund tills sambon väkte mig kl 06.30. Tanken var att jag skulle gått upp då och kört en sista panikpluggning innan tentan. Men jag somnade! Vaknade tur nog 07.30, stendöd, och fick dra mig upp ur sängen.

Blev en väldig kort och extrem panikpluggning... Tentan började kl 8.30, jag var därifrån kl 10.30. Men får nog en 4 om jag har tur. Läraren hade också tur. Att jag kunde svara på frågorna. Annars hade jag blivit ännu mer taggad att lyckas i mitt nya projekt (se här), det är nämligen han som är projektet. Han hade visserligen frågor som vi inte har gått igenom nåt om i denna kurs, men jag är ju smart så jag listade ut det! HA!

Efter tentan bar det iväg till jobbet. Massa ekonomipapper att fixa. Drog hem vid 17 och vad möter mig i dörren! Jo dessa:



Helt underbara! Sambon får gärna nocka mig hur mycket han vill i fortsättningen!

Resten av dagen har bestått i småprojekt som har behövts ordnas upp. Tex har jag fixat klart ett arbete som måste lämnas in imorgon, mailat lite personer om diverse saker o.s.v.  Har en hel lista som behöver bockas av innom den närmsta veckan.

Phju! Tur att man är ung och uthållig... typ...

Nu ska jag sova!

Nytt projekt på g...


Jag har precis satt igång ett nytt projekt.

"Hur man får sin lärare avskedad heter det"

Får hoppas det ger resultat.


Jihoo!!!!


Hemma från tentan! Och jag kan garatera att jag klarade den.

(Nu slipper jag tända eld på lärarens arbetsrum)

Visserligen innehöll tentan en del uppgifter som vi egentligen inte har berört... men jag tror jag lyckades svara på det ganska korrekt.

Folk har blivis tokiga för mindre..


Nu ger jag upp. Det får bära eller brista.

Brister det så kan vi ju alltid elda upp lärarens arbetsrum!



Hehe




Plugg vs film....


Nu sitter jag här med Anna Lena och pluggar. Det går rätt bra. Vi har precis slagit på tv:n eftersom vi har hört ryktas att drömkåken går på fyran. Vi har för oss att den är riktigt bra....



Om inte annat kan den säkert bli det såhär dagen innan tentan...

Om 24 timmar är det över


Jahop, det här kommer nog gå bra.

Allt på tv är bra mycket mer intressant än skolböckerna...

Till och med möjligheten att storstäda lägenheten känns mer lockande...


Jag ska nog inte hoppas på ett allt för storartat resultat på tentan imorgon...


Välkommen Arvid!


Sambon Arvid har nu officiellt blivit en bloggnörd. Han har nu skaffat en blogg, men jag får av nån anledning inte länka till hans blogg för han vill vara "anonym". Tråkmåns!

Speciellt när han har mig som mobboffer i bloggen, då måste jag ju få länka dit....

Nån dag ska jag länka dit, men inte än... för familjefridens skull *hehe*

Vill inte tentaplugga!!!!


Har nyligen käkat kvällsmat och ligger just nu och jäser i soffan. Borde läsa en del, men ögonlocken blir bara tyngre och tyngre av detta jäsande....

Skulle hellre se en bra film än plugga just nu. Men det vore dumt. Räcker med att jag kommer skippa en av tentorna. Kan inte kugga (skippa) den här, då blir det ju två omtentor och det blir nog för mycket. Dessutom är den omtentan dagen efter min födelsedag och jag kan helt klart företälla mig ett bättre sätt att fira födelsedagen på än att plugga!


Ok... bäst att börja plugga nu då... är bara 37 timmar kvar nu... hur bra är oddsen mån tro?

Tristessen övertar...



Jahupp... vad ska man göra idag då...

Plugg, plugg, plugg och åter plugg...

Kan det bli tråkigare?

Bara lite frestad...


Spenderar tiden med att läsa lite bloggar och vad stöter jag på då! Jo detta:



Borde vara förbjudet att lägga ut bilder på chips på bloggen!


Nu är jag jättesugen!!!!

Hur man gör en sambo med nackspärr glad:




Ta lite överblivet tyg, klipp till två lika stora bitar i önskad storlek, sy ihop tre sidor, fyll med ris, sy ihop sista sidan, lägg in i ugnen i sådär 5 minuter (går fortare i mikro för de som har en sådan) och lägg den om sambons hals.

Tada! Lycklig sambo:




Det går nog inte så bra det här...


Tror ni jag har pluggat idag?

Nop!

Eller nu ljög jag.. lite har jag faktiskt läst.

Lite.. typ två sidor...

Två dagar kvar att plugga på...


Man kanske skulle hitta nån bra film att se på ikväll?


Dagens experiment: sushi




Hemmagjord sushi! Lite friterade grönsaker och fisk. Sen vanlig rullad sushi, inlagd gurka och inlagd ingefära.

  



Gott men mättande. Finns så vi kan äta sushi imorgon också!


Klädbekymmer...


Idag är har det varit tvättdag. Det behövdes verkligen tvättas, nästan allt vi äger i klädväg låg nertryckt i tvättkorgen.

Dessvärre är det så att det bara finns en troktumlare här som ända lösning till att torka kläderna. Och hur mycket av ens kläder tål att åka torktumlare? Ja, typ inga. Arvids kallingar o t-shirts brukar få åka torktumlare, men de ser ju ut som de gör också.

Som ett resultat av vårt ihärdiga tvättande så hänger det nu tvätt på tork överallt här i lägenheten. Och då menar jag verkligen överallt. På skåpsluckor, element, på galgar, ja till och med på gardinstängerna....



Så nu är det bara att vänta på att det torkar så jag har nåt att ta på mig sen...

Snygga skor hos H&M


Hittade dessa i katalogen. Vill ha!!

Frågan är om man måste beställa dom eller om de går att hitta i affären...



Lata dagar..


Idag har det inte hänt mycket. Har varit och tränat, är typ det enda som har hänt. Ska väll ta och öppna skolboken snart också.. eller, jag var ju faktiskt på skolan förut och skrev ut sammanfattningen av boken, så jag läser nog den istället.

Är tyvärr bara fyra dagar kvar nu att plugga på. Inte bra. Normalt när man har gjort ett arbete så brukar man inte behöva plugga så mycket eftersom man har lärt sig det mesta genom arbetet, men det gäller inte för den här kursen. För jag har inte lärt mig nåt av arbetet. Min lärare är kass...


Nu ska jag brotta ner Arvid!

Det här måste vara årets sämsta dag!


Har varit vaken i sådär åtta timmar och jag har verkligen inte gjort ett skit. Det finns liksom inget att göra.

Och vad kan det bero på? Kanske det faktum att hela Sverige ligger bakis en dag som denna?

Här hemma är det dessutom stendött. Mitt enda sällskap är tv:n och det enda vettiga att glo på där är Vänner-maratonet som dessvärre kommer ta slut så småning om och vad ska man göra då?

Nä, nu vill jag ha nåt att äta. Nån som vill fixa mat åt mig? Någon? Ingen?


Nyårsfirandet!

Nyåret ska ju firas och detta nyår är ju inget undantag. Startade med en romantisk middag för två. Därefter drog vi iväg på partaj hos Maria. Och sist men inte minst  blev det nyårsskålning med utsikt över stadens fyverkerier!



Förrätt: toastskagen. Varmrätt: Helstekt fläskfile med örttäcke, karamelliserade rotfrukter, ungsbakade körsbärskvisttomater och wiskysås. Efterrätt: Chokladmousse.

  

 
 

Fyverkerier är verkligen svårt att fånga på bild, men blir ju rätt bra bilder ändå!


RSS 2.0