Söka jobb...

Fick ett tips igår om var jag kan söka jobb.. tänkte jag skulle ta mig dit idag och se om det fortfarande finns kvar...
Känner mig inte på topp idag, men ska försöka göra ett så gott intryck som möjligt.. vet bara inte när jag ska åka dit.. klockan är lite mycket nu.. så det får nog bli i eftermiddag...

Slutspurt..

Ok.. det känns lite meningslöst att sitta här sådär fyra timmar innan tentan och tror att jag kan bli nåt smartare.. men skam den som ger sig... Men jag törs mig nog på att tro att jag klarar den..

Om sådär en halvtimme bär det av till sara och då kommer vi nog försöka lära henne att räkna fuktkvot och u-värde... kommer inte riktigt ihåg vad det va.. värmegenomgångskoficient  kansek.. undra om det skulle va högt eller lågt...? Ok! Tillbaks till pluggandet...

dagen innan

Ska iväg och plugga snart. Tentan är imorgon så det är slutspurten nu.. kan behövas. Känner att jag inte kan allt jag borde kunna.. lite störande för jag vet vad jag måste kunna och att jag inte kan det.. men då vet man ju åtminstonde vad man ska plugga på..

Imorgon är det över! Så skönt det ska bli! Så kan jag slappa sen och ta det lungt!
nästan.. har ju en uppgift jag måste lämna in också, men den är nog inte så svår...

Nähä.. undra om hon kommit hem snart så jag kan komma o plugga... (har köpt motivation)

Blir så glad!

Solen skiner idag! Hihi! Så trevligt!
Ska ta o hoppa in i duchen snart och sen ta mig en liten promenad tror jag.. ut i det fina vädret!

Sen måste jag ju plugga också.. det är lite tråkigt, men måste göras...
Ska bli skönt på måndag när tentan är över.. då finns det inga måsten längre.

Penga-tjafs...

Ska få tillbaks mina pengar har de sagt.. har inte kollat om de har kommit in på kontot än.. tänte göra det imorgon..

Jag känner mig ganska rik just nu.. men till skilnad mot vissa andra så är man ju ganska fattig.. synd bara att de har så svårt att förstå det.

Men jag segrar alltid i våra argumentationer om vår ekonomi!

Fortfarande inte fått tillbaka mina pengar!

Har varit och pratat med dom, men de kunde inte hitta något fel i deras data i butiken så en skulle in till huvudkontoret o kolla och så skulle de ringa mig när de får reda på nåt...

undra hur lång tid det tar....

Vill ju bara ha tillbaks mina pengar!!


fan!

De har dragit samma belop två gånger på mitt konto! Det tycker jag inte om!
Ska gå o klaga efter föreläsningen idag.. Hoppad de inte ska hålla på o krångla utan bara ger tillbaks pengarna! Blir så irriterad!
*suck*

Segt..

Sitter o pluggar... tråkigt.. har läst 80 sidor av 250.. och så är det ytterligare en hel bok till att läsa sen.. undra hur man ska hinna med det... tentan är om åtta dagar.. och om fem så är det en annan tenta... uch och fy och blä!

Ska nog ta o handla lite motivation sen när jag ändå måste in till stan...

Nu är jag arg!

Äntligen, äntligen, får de upp en lägenhet som jag vill bo i! Idag kom den upp dessutom för den fanns inte där i fredags när jag kollade! Hyran var lite dyr.. 5400, men vad gör man inte för att hamna i ett bättre område? Var på våning två med, men det såg ut som en bra och solig balkong och har man tur är det trevliga grannar..
Så jag tänkte att jag skulle anmäla intresse.. men det gick ju inte! De hade spärrat den funktionen! Då är ju lägenheten säker redan tagen! *grrrr* blir så irriterad!

Ska visa den för arvid när han kommer hem och säga åt honom o ringa eidar o säga att vi vill ha den.. han har ju redan ringt till dom och skällt på dom om att vi vill komm härifrån.. Det här området är ju inte vidare trevligt... inte nog med inbrottet i bilen... man kan ju knapt gå utanför dörren utan att alla små ****** ska hålla på o tjoa efter en....

pysslat idag..

Har ju inte gjort nåt av det jag borde ha gjort idag.
När man ska börja plugga så finns det så mycket annat runt omkring som ter sig så himla intressant... till och med disken verkar riktigt underhållande i jämförelse!
Nu har jag ju i och försig inte diskat idag.. det råkade höra till det som jag borde göra.. Har sysselsatt mig på annat sätt.. Gick en promenad förut och handlade lim så jag kunde göra ett fint litet kort till Arvid innan hon kommer hem från jobbet.. Han råkar ju fylla år..

Har har vi reslutatet!
Tog längre tid att göra än jag har lust att erkäna...

image21
Nu är det bara att vänta på att födelsedagsbarnet kommer hem!!

Blöt

Gick ner till affärerna förut eftersom det regnade så mycket och jag har inte lärt mig konsten att balansera med ett pararply när jag cyklar... Det gick ju riktigt bra att gå faktiskt.. fanns endel äckliga saker på marken, men jag tror inte att jag lyckades trampa på nåt!

Har handlat en liten pressent till morgondagens födelsedagsbarn. Och så hittade jag en liten, liten hobbyaffär! Det fanns lite pärlor och massa fina papper.. va ju inte så jättemycket grejer, men det är ju alltid nåt! Vill gärna hitta någon annan hobby/pysselaffär, men det verkar ont om det här i trollhättan.
Nån som vet en bra affär med massa pysselsaker och hobbyartiklar här i härheten? En bra tygaffär nånstans kanske? Tips mottages tacksamt!

Eftersom mina skor må va fina men inte vattentäta så tog jag bussen hem igen. Och just nu sitter jag och försöker torka mina tår...

ups...

skulle visst inte gått o lagt mig igen
råkade somna
hade faktiskt tänkt gå på denna föreläsning
men läraren säger nog inget intressant ändå



ska väll ta och göra mig iordnign
måste ner till affärerna och handla lite paket

Borde...

Måste plugga...
Borde plugga...
Men det är så jäkla tråkigt...

Dessutom har jag köpt andra mycket mer intressanta böcker...

inbrott

I lördags kom mamma och lilla syster Petra hit för att fira Arvid. När de kom innanför dörren hade vi precis kört in pajen i ugnen och var kladdiga och fina.
Mamma frågade att visst hade Arvid en nissan?
Ja... undrade han och fattade inte vad hon nu hade kokat ihop..
En vit? undrar mamma..
Ja....
Då har ni haft inbrott, säger mamma då!
Det tog ett tag för Arvid att kopla den informationen. Men det var ju bara att ge sig ut på parkeringen och titta på förödelsen. Vi satte petra på att vakta pajen och sen sprang vi ut.

                           
  rutan trasig                                       lagad!

Ska bli intressant o se vem som städar...?

Men Arvid behövde inte misströsta alltför länge! Väl inne igen och efter att alla fått mat i magen så var det dags för honom att öppna sitt paket!
                
      före                                        efter

Kan hända att hans nya fordon inte riktigt kommer upp i samma topphastighet som det tidigare, men det går fortare än att gå! *hihi*


finbesök från jönköping

Anna var här och hälsade på mig i torsdags! Det var länge sen vi träffades nu så det var trevligt o se henne igen! Drog ihop lite folk till fest för att visa anna vad man gör i trollhättan...

Jag och Anna med
varsin blå drink!

Senare var vi ju tvugna att dra ut på krogen. Blev en sväng till Lipz för mig, Anna och Sara.

Anna sov hör förståss, och i fredags så åkte vi till Överby och shoppade lite. Visade sig att Anna nog hade varit där förut.. hon kände igen sig... Fick lite sällskap av Sara ett tag.. käkade på burger king och sedan schoppade vi lite mer.. försökte hitta pressent till arvid men utan större framgång...

Ringde till mamma och bad henne se om det gick att få tag på en begagnad cykel till Arvid hemma i öst, och hon skulle kolla upp det...
Blev visst en ny cykel istället.. men jag slipper ju betala hela själv så det går ju an..


börjar bli irriterad!

Har letat och letat. Har frågat runt överallt nästan, men det verkar helt omöjligt att få tag i en begagnad cykel här i Trollhättan! Hur kan det komma sig? Det måste ju finnas nån affär eller liknande som säljer begagnade cyklar! *grr* Måttligt irriterand.... Ska ju bli en billig och bra pressent, och så går det inte få tag på! Mycket illa!

Vad ska jag annars ge i pressent? Han önskar sig ju ingenting!

kanske skulle ta o hjälpa till..?

Stackars arvid sitter med alla kokböcker utspridda på köksbordet och försöker planera veckans matlista.. det går ju sådär måste jag säga.. han har ju hållt på i lite över en timme, och han börjar få lite ont om tid om han ska hinna med allt.. men jag ska inte göra allt jobb åt honom..
Är ganska kul o sitta brevid o titta på... tror han börjar bli lite irriterad på mig som tvingar honom att genomlida det här, men han har bara sig själv o skylla!

Ska se om det är dags att åka o handla snart....

fy mig

Är inte så duktig på att låta grabben sköta allt själv.. Har nu redan hjälpt honom mer än jag hade tänkt.. men vad ska man göra, han stressar ju upp sig nåt förbannat så för att undvika att han dör av hjärtatack eller nåt liknande så har jag ju inte så mycket att välja på än att visa att det går att lösa..

Har tvättat en maskin redan.. tänker inte köra fler. Det får arvid fixa imorgon. *hihi*  Är smidigt med egen tvättmaskin i lägenheten så man slipper boka.. må hända att våran är något gammal och börjar få parkinsons, än så länge så går det ju att tvätta med den...

Har faktiskt bakat lite kakor nu också.. Mest på grund av att när jag sa att arvid skulle få lösa planeringen och fixa allt själv så sa han att han kunde åka och handla kakor på konditori. Och det godkänns inte!!  För det första så kostar det mer att köpa färdiga än att baka själv, och dessutom blir det godare med hemmagjorda!


Kokostoppar

Ska nu fika på mina nygräddade, jättegoda kakor!

Att lära gamla hundar att sitta

Det kanske är omöjligt, men skam den som ger sig... Han ska få planera allt själv och det kan ju bli kul att se hur det går.. ska göra mitt bästa för att inte lägga mig i.. har ju redan gjort det genom att tala om att han måste börja fixa nu om han ska hinna me det... men, men..

så jäkla tråkigt!

Kommer från mitt lilla studiebesök nu.. är trött och utsliten. Har ont i rygggen i hälarna och i axlarna... har gått omkring i fyra timmar non stop! Vi har fått stå o titta på lite bräder och diverse hus medans läraren har bablat på som vanligt. Han bara yrar ibland. Lite vettigt har man ju lyckats registrera i hjärnarn, men frågan är om det kommer hålla sig kvar där till tentan... Känner mig något tveksam... Va så tråkigt så det var svårt att konsentrera sig på vad han sa efter ett tag. Visst kan det va intressant o se hur hus är konstruerade och uppbyggda.. bara det inte tar så lång tid att gå och titta på´t!

Imorgon ska det vara middag här.. Skulle ha haft den förra veckan, men då var vi så förkylda hela bunten pluss att vi inte hade hunnit förbereda nåt speciellt vad vi skulle äta.. Kan inte påstå att vi vore mer förberedda nu, men vi är åtminstonde friskare. Det är ju alltid nåt!

Skulle igentligen va på fika nu.. men eftersom jag är så jäkla hungrig så blir det käk för min del istället. Får se om jag hinner med fikat också sen.. om jag orkar...

snart iväg...

Ska alldeles straxt åka iväg på ett väldigt "roligt" studiebesök... Måste åka, annars blir jag inte godkänd i kursen och får åka med nästa år istället. Eller så får man en grymt svår kompletering och det orkar jag itne med.

Ska skicka iväg min ansökan till csn och se om de tycker att den verkar ok. Med min tur så blir det väll inte det, men so wath?!

Borde ringa till folksam nu också och skälla lite på dom. Har fått en faktura på en hemförsäkring som jag inte ens har bett dom om att teckna. Tack så mycket. Får nog ringa imorgon, hinner inte sitta i telefon just nu. Har ju lite andra ställen att ringa till också.. fast det kanske får att maila? Måste testa!

Kubb och pubb i helgen

I lördags var det dags för den årliga F.L.I.S.-kubben och pubben med eurovision på storbild i baren.
Jag fick leka grillmästare vilket faktiskt gick bra.. Bara en köttbit bränd, men resten var tydligen prima... fick mycket beröm!

Vadå? vad det kött man skulle grilla?

                              
Kraftig rökutveckling                             Utbölingar på besök

                             
Hårt arbetande Flisare!                      Kubb-dommarna.

Tur med vädret hadde vi. Tydligen var det tredition med regn, så den trenden bröt vi i år. Fick faktiskt till och med lite färg på kinderna!

Rött pigment dominerar!

På kvällen blev det pub, och jag gjorde min debut som bartender!
                                     
Ingen som tror mig om jag               Hum.. en skvätt där
säger att det här är vatten?               o lite av det där...


Sverge vann inte eurovision, men vi hoppades in i det sista...

Blev en rolig kväll.. något trött när jag åkte hem vid tre och kände mig nästan bakis morgonen därpå, men åh vad roligt jag hade! Det gör vi igen!! Jiho, jiho!!

muma jordgubbstårta!

Snart så kommer Arvid med lite jordgubbar o grädde som jag ska slänga på min tårta, sen ska vi åka till Peder och fika på min goda jordgubbstårta! mmmm! Gott!

Idag har jag faktiskt försökt plugga. Utan vidare bra resultat. Min hjärna hänger inte riktigt med och det finns så mycket annat som kan distrahera en i ens läsande.. typ tvn och datorn... Men ett seriöst försök iaf. Har nog lyckats läsa fem-sex sidor de senaste fem timmarna *hum*

Äntligen slipper jag ifrån mitt tråkiga jobb! Så jag har längtat efter denna stund! Jag är ju verkligen såå ledsen att jag inte kommer jobba där nåt mer =P. Lyckligare person får man leta efter! *haha*


Jobb? Någon?

Vill gärna ha ett jobb i sommar.. gärna nåt roligt också.. det kan ju va att hoppas på för mycket, men jag vill va lite hoppfull.
Har lite planer och funderingar inför sommaren, men det är frågan om det ät nåt som går att genomföra... Skulle kunna tänka mig att jobba i norge några veckor bara för att tjäna lite pengar. Men det verkar lite krångligt att få tag på nåt.. skulle behövt lite kontakter.

Ska åka iväg på lite fika snart. Och sen måste jag sätta mig med skolböckerna. Och så måste jag försöka förverkliga några av mina planer..


Besviken

Va o kollade på majbrasa igår... eller vad man nu ska kalla den lilla, lilla elden som de hade tänt mitt på ön i älven. Det va i minsta laget och vi var lagom besvikna när vi kom dit. Blev inte mycket valborgsfirande för oss. Vi åkte hem efter att ha inspekterat brasan och konstaterat att det inte va nåt att ha.

Försöker desperat hitta en bättre lägenhet i ett bättre område. Borde ju inte va så svårt, men det dyker inte upp nåt bra.. Blir irriterad på vår hyresvärd också och deras konstiga regler.. om man inte trivs måste man ju få flytta, men det verkar som om man inte får byta lägenhet förrän man har bott där hos dom i ett år. Jäkligt sjukt! Så vi verkar va tvugna att bo kvar här tills i augusti innan vi får byta lägenhet inom Eidar. Har vi tur hittar vi nån annan lägenhet hos nån annan uthyrare. Syn bara att man inte är så rik så man har råd med dubbla hyror. Då hade man kunnat flytta direkt!

Ska nog fixa lite käk nu.. och sen vill jag ut i det fina vädret.. Synd bara att man inte kan gå ut och lägga sig på gräsmattan här. Om det är nån som planerar att flytta till trollhättan så råder jag dom att hålla sig långt bort från kronogården. Här ska man inte bo.

RSS 2.0