Tomorrow I'll be gone


Sitter i en tom, vit, ljus lägenhet. Det är väldigt varmt och vinden når inte riktigt in hit. Jag sitter på golvet mitt i rummet, väntar på att kvällen ska börja. För ikväll kan allting hända. Ikväll är sista kapitlet på denna saga.

Imorgon kommer jag vara långt här ifrån. Men för ikväll så glömmer jag det. Ikväll ska jag njuta av stunden, och minnas ljusa stunder under de gågna tre åren. För det här är sista kvällen.

Låt den bli minnesvärd.

 

Sommarnatten


Sitter i min brassestol på balkongen insvept i min salta-katten-filt med en kopp te i handen. Balkondörren står öppen in och musiken strömmar tyst ut i bakgrunden. Solen är på väg ner och mörkret börjar sakta komma närmare.

Här sitter jag och tittar upp i skyn. Ser de grå molnen sakta, sakta svepa förbi. Känner vinden fläkta lätt mot min kind och känner dofterna den för med sig. Det doftar syrener. En härlig doft. En doft som påminner en om gågna somrar. En doft som får en att tänka på skolavslutning. Kanske jag skulle ta och gå ner och plundra med mig några syrenkvistar upp till lägenheten? Bara för att få känna doften i morgonbitti när jag vaknar?

Tar ett djupt andetag. Sommaren är härlig. Så här vill jag sitta varje sommarkväll. Sitta på balkongen och känna doften av naturen. Känna hur naturen saka förändras, hur sommaren passerar och hösten introduceras. Känna hur naturen lever. Känna att jag lever.

Hur ska jag överleva en hel sommar utan balkong?!

 

Vakna


Jag ligger i min säng och befinner mig i ett tillstånd någonstans mellan vaken och sovandes. Jag är väl medveten om världen runtomkring mig, men ändå sover jag. Jag befinner mig i någon form av dvala. En skön dvalasömn där personerna i drömmarna gör precis vad jag vill.

Jag måste vakna, det är dags att gå upp. Men tanken räcker inte till för att väcka mig upp ur dvalan, jag har ju ingen tid att pass. Är det då så viktigt att jag går upp? Villjan är inte tillräckligt stark, drömmarna håller mig kvar.

Jag vaknar och sträcker på mig. Vrider på huvudet och tittar på klockan. 10.57 lyser rött mot mig. Fan! Jag skulle ju gått upp vid åtta! Suckar. Bäst att gå upp nu då. Men ligger ändå kvar, en liten stund till bara.

Men imorgon. Då ska jag vara duktig. Då ska jag gå upp vid åtta...

 

Lärdomar


Ibland vill jag bara gråta, men då kommer det inga tårar.

Känner bara en djup frustration som jag inte kan styra över. Blir arg på mig själv eftersom jag borde veta bättre. Jag borde ha lärt mig efter alla dessa år.

Men samtidigt är jag glad. Jag vet att jag kommer att klara av det här. Jag känner det.

 

Dream




 

Tidsfördriv


Söndag idag, igen. Ytterligare en söndag passerar.

Vädret är oförskämt bra idag. Idag är en dag som bode innehålla mörka moln och regn. Kanske lite åska. För stämningens skulle. Då hade man med gott samvete kunnat stänga in sig och bäddat ner sig i soffan med något varmt att dricka och bara mysa.

Men idag tittar solen fram. Till och från. Samvetet säger åt mig att gå ut. Rör på dig. Njuta.

Kanske jag borde göra det. Passa på.

Det återstår att se.



 


En hjältes kamp


Sitter här nu igen... klockan tickar...
01.52
01.53

Jag är trött. Jag vill sova. Men jag kan helt enkelt inte somna. Vet att jag borde försöka. Men jag vet också att det är lönlöst.

Kan inte låta bli att tänka. Tänker på allt och inget. Fantiserar, drömmer, tänker. Vad händer i framtiden? Vad ska jag göra? Hur ska jag göra? Vet varken vem jag är eller vad jag vill...

Framtiden hägrar och lockar men jag vill ändå stanna tiden. Jag vill stanna kvar i denna tid och bara njuta av här och nu. Vill inte tänka på morgondagen eller det som har varit. Vill bara kunna njuta av det som är just nu. Men tiden stannar inte. Den frotsätter ticka...

Vrider och vänder mig i sängen. Tankar virvlar runt men jag kan inte greppa dom. Drömmer mig bort. Fantiserar. Jag vet att allt löser sig till slut. Jag vet att sagan slutar lyckligt. Men i varje saga finns det en drake som hjälten måste besegra. Och livet består av många sagor.

 

Det vackraste jag vet:




 

Vaken...


Har nyss gått upp. Känner mig rätt pigg trots att huvudet är aningen segt. Borde gått upp för länge sedan, men min säng är så sövande på morgonkvisten. Att jag inte somnade förrän efter tre är ju också en bidragande orsak. Tänker alldeles för mycket när jag ska sova...

Idag ska jag vara effektiv. Få lite vettigt gjort. Även om det som lockar mest just nu vore en filt på en gräsmatta under solen och en bra bok. Tur nog för min effektivitet så finns det vissa problem med lockelsen. Solen gömmer sig för det mesta bakom allt mörkare moln. Och någon bra bok har jag inte i min närhet. Så jag får helt enkelt ägna mig åt de vettiga sakerna idag.

 

RSS 2.0