Turist - javisst!


Idag bestämde vi oss för att upptäcka London, vilket resulterade i några timmars sightseeing!



Mycket fick vi se och ruffsiga i håret blev vi också. Det drar lite kalt på de där sightseeingbussarna efter ett tag. Men nu har vi sett det mesta av Londons turistatraktioner pluss lite till. Några av de här ställena är helt klart värda att besökas vid ett senare tillfälle för närmare inspektion.

 

London by night




En fredagskväll i London!



Här har ni oss! Nästan hela klassen, saknas dock några som inte hade dykt upp ännu när den här bilden togs. Pluss att vi har några med oss som inte går i klassen.



Självklart kunde vi inte låta bli att leka med telefonkjoskarna. De är alldeles för frestande!



Vi hamnade till slut på ett ställe som heter Tiger Tiger. Där surplades det vin och dansades loss på dansgolvet.

Första utekvällen avklarad! Helt klart lyckad! Hem kom jag också trots problem att hitta rätt buss. Det finns ju ett antal att välja på i den här staden!


London


Så var första skolveckan avklarad. Har gått fort, precis som man hade kunnat vänta sig.

Ser nu fram emot första helgen i London.

Ikväll blir det utgång med klassen. Har ingen aning om var vi kommer att hamna, men kul kommer det säkerligen bli!




Dagens fika. En vana som inte lär hålla i sig såvida jag inte hittar ett jobb snart.

 

Det är så här man ska leva


Efter skolan idag så traskade vi iväg längst Londons gator med kartan i högsta hugg och siktet inställt på Regent's Park och se vad vi hittade!



Oerhört härligt ställe! Solen sken och värmed!

Bäst av allt är att här pick-nickar vi precis som hemma. Förutom att jag har blivit helt såld på sushin de har här. Den är så oerhört fiffig! Styckförpackad och så får man plocka ihop det man vill ha! Så här pick-nickar jag på suchi.



Vi passade även på att slå våra kloka huvuden ihop för att göra en av våra läxor tills imorgon. De kloka huvudena behövdes, även om lånt ifrån allt blev rätt.



Det är verkligen underbart här. Härlig stad och härliga människor! Kan det bli bättre?

 

I love London!




Idag när vi knallade bort och köpte oss lite drickbart fika så gick vi förbi ett gatustånd som säljer färska grönsaker och frukter. Och vad får jag syn på!

Jordgubbar!

För £1.50!

Tänka att få mumsa jordgubbar sittandes längst en gata i London i slutet av september!

 

Uppdatering till mamma


Varsegod lilla mamma, nu ska jag hålla dig uppdaterad om vad jag gör så du slipper oroa dig för om jag lever eller inte.

Till att börja:



London!

Första dagen i skolan började med en jäkla massa tunelbaneåkande, tuben som det så fint heter här. Tar lite över en halvtimme att komma till skolan. Och ja, kära lilla mamma, jag kan förstå varför terroristerna väljer att spränga sig i londons tunelbanor. De är smockfulla!

Så var det dags för testet i skolan som skulle visa om vi kommer klara av att ta camebridge examen eller inte. Tack och lov involverade det ingen skrivdel, så jag klarade mig! Får till och med skriva den svårare av de två examen som ges, den så kallade CAE.

Och du behöver inte vara orolig för att jag ska känna mig ensam, det kryllar av folk här. Och med folk menar jag vilsna små utlänningar som precis som jag precis kommit hit för att plugga. En tjej från frankrike höl mig sällskap under eftermiddagen och vi hitade en jättefiffig sushi-take-away restaurang! Så det blev sushi-lunch i en park.



Därefter socialiserade vi oss med skolans "social program" vilket idag bestod av welcome drink på puben runt hörnet. Där blev vi kvar i några timmar med flertalet andra LSI-studenter.



*vink, vink*

Alla runt bordet är svenskar förutom brunetten i hörnet (mitt lunch-sällskap), vid bordet bredvid var det en blandning av italienare, turker och nåt annat.

Idag har jag även fixat mitt internet! Köpte en "wierless usb" för £20 och ironiskt nog så bestämde sig mitt nätverkskort att börja fungera igen efter att jag installerat usb:n. Den får ju visserligen för sig att fungera ibland med jämna mellanrum så vi får ju se hur länge det här håller i sig. Fördelen för dig är om du skaffar skyp så kan vi prata med varandra via datorn nu när jag slipper sitta nere i trappen för att kunna använda internet.

Motion får jag också. Trapporna här är smala och branta och jag har hamnat i ett rum på tredje våningen, alltså blir det mycket spring i trappen eftersom köket ligger på första våningen.

Folket verkar snälla, de bitts inte utan verkar rent av hjälpsamma. I alla fall britterna, de jag bor med har jag ingen aning om men de är nog harmlösa, åtminstonde de jag faktiskt pratat med. Ja, det bor kanske runt tio pers till här. Har även lärt mig att spanjorer äter middag runt kl tio på kvällen, det finns 3-4 st av dom här och de är rätt kassa på engelska.

Vad ska man mer säga om första dagen? Den har varit bra och jag mår bra, så du behöver inte oroa dig för mig.

 


Bara några dagar kvar nu


Ja, tiden går fort. Jag har nu hunnit avverka två veckor i mitt kära Trollhättan. Två roliga och händelserika veckor. Längtar redan tillbaks dit, men nu tar det ju ett tag innan jag kan återvända dit igen.

Nu är jag hemma i verkligheten igen. Och tiden bara rinner iväg. Mycket ska göras på lite tid, men hittills ligger jag rätt bra till faktiskt. Har hunnit med nästan allt jag ska göra hittills. I morgon blir en ny fullspäckad dag och då ska jag förhoppningsvis hinna klart med allt.

Det börjar kännas spännande nu. Förväntningarna stiger för varje dag som går.

Snart dags för nästa kapitel i mitt liv!

 

Bara för att klaga lite...


Denna dag verkar vara en sån dag som helt enkelt inte blir bra hur mycket jag än försöker...

*suck*

 

Mitt val


Har mycket att tänka på känner jag. Men mitt huvud står still. Tröttheten gör väll sitt till, men hjärnan verkar strejka för tillfället.

Jag försöker komma underfund med vad jag vill, men jag kommer inte fram till nåt. Ingen bra lösning i alla fall.

Jag har ju mina "planer" över vad jag vill göra och uppleva, men jag vet ju att ibland måste man omplanera.

Just nu har jag saker som jag egentligen inte orkar tänka på men som jag helt enkelt inte kan släppa. Blir hela tiden påmind om det och mina tankar letar sig hela tiden tillbaka i samma tankemönster. Vad vill jag? Hur vill jag göra? Vrider och vänder på det. Men det hjälper inte.

 

RSS 2.0