Han är omgiven av "sjuklingar"


Nu står vi i köket och förbereder nyårsmaten. Arvid hjälper till på sitt eget speciella sätt.

Eftersom Arvid hört ryktas att hans bror är lite sjuk så känner han att han måste ringa och delge sin bror sin sympati. Speciellt nu när ingen här hemma är sjuk längre.

Arvid (i telefon):Ja, Linda mår ju bättre nu.
Jag: Bättre? Hallå!?! Jag är ju frisk!! Jag mår bra!
Arvid (i telefon): Ok, hon är frisk. (paus) Hehe, ja, fysiskt frisk.
Jag: Va! Hallå?!!
Arvid: Eh... ups.. hehe...


Kan jag locka med en pizza kanske?

Ett utdrag från dagens Ttela:



Det kan inte bero på att i stort sett hela svenska befolkningen ligger bakis?

Pizza = bakismat? Låter det bekant?

En av alla julklappar:




Så mycket smidigare det blir nu att göra fruktdrinkar o smoties, när man slipper göra dom i vanlig mixer. Nu behövs bara en ny råsaftscentifug så jag kan skrota den gamla som knapt ger nån saft alls.

Dagens pyssel

Har sytt ihop några kassar idag. Tre stycken klara pluss en nästan klar!



Blir bra att ha som matkassar, så slipper man köpa så jädra många påsar hela tiden! Eller så kan man ju ha skolböckerna däri... min gamla bokpåse börjar gå sönder, så varför inte.

Funderar visserligen på att korta av handtagen en aning... blir lite långa om man ska använda dom som matkasse... Fast det funkar ju... får nog va så länge...

Myskväll!


Lyxade till det ikväll och dukade upp med scones, marmelader, vindruvor, te och ostar. Mumsigt och mättande.



En del av ostarna va lite halvskumma, men så blir det ju lätt när man chansar i affären. En av dom luktade faktiskt fis!

Nu blir det lite film... tror jag... om vi hittar nån värd att se...


Hemma igen!



Äntligen tillbaks i Trollhättan! Home sweet home!

Blir slötitande på tv ikväll, men dipp o gurka!! *mmmmmm*

Hej då allt det vita!


Idag åker jag hem från öst till väst.

Kommer sakna snön!!!



Mer korekt vore väll att säga "jag kommer sakna allt det vita". För snö vet jag inte riktigt om det är... frost kanske?

Tänk va maten kan göra för miljön!


Hittade en rolig bok här hemma hos pappa förut. "Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik" heter den.



Ganska intressant faktiskt. Och roligt skriven... eller lätt att läsa kanske man ska säga... kanske inte ska kalla innehållet roligt precis. Handlar ju om vad maten egentligen innehåller. Och så finns det en lista över alla färgämnen (och lite annat) som finns, ni vet alla dessa E-nummer som står på innehållsförteckningarna. Rätt intressant att se att sånt faktiskt får förekomma... speciellt när det står att det finns vissa risker vid konsumtion av vissa av dom.

Helt klart läsvärd bok. Jag beställde hem den från adlibris. Finns en uppföljare nu också, om hur man hittar mat som inte är allt för konstgjord.

Ja, min tanke nu var ju att föröka lägga om mina shoppingvanor när det kommer till mat. Så svårt är det ju inte att välja ekologiskt och närproducerat. Och man kan ju inte skylla på att man inte har råd med det, för det har man. Dessutom, jag som redan gör mycket mat från grunden, skulle ju inte få några problem att göra ytterligare lite mer mat från grunden.

Tex buljong. Det är inget annat än tillsatser och smakförstärkare. Och så svårt är det inte att göra egen buljong. Man kokar bara vatten med lite grönsaker och köttben/kycklingben/fiskben, och när det är klart är det bara att frysa in det som isbitar (utan grönsakerna o benen förståss). Hur lätt som helst. Det är inte heller så svårt att baka eget bröd, göra egen majonäs eller att odla egna kryddor. Visst det kan ta lite extra tid, men det kan det ju vara värt.

Man kommer må så mycket bättre och lära sig uppskatta riktiga smaker. Plus att man gör mycket för miljön på det sättet. Tänk om alla kunde bojkotta fejkad mat! Så mycket bättre världen skulle må då! Fast då får vi förståss bomba ner usa först, för de lär ju aldrig ge upp sin snabbmat.

Ytterligare lite mer julmat...


Just nu är jag hemma hos mamma och har käkat jullunch. För att vara helt ärligt så är jag rätt less på julmaten vid det här laget.

Imorgon bär det troligen av hem till Trollhättan, man kanske skulle ta en sväng förbi McDonalds? Lite att svälja mer julmaten med liksom... *hehe*

Om nu magen får plats med en hel Big Mac, det vet man ju aldrig... den verkar ju ha krymt de senaste dagarna.

Nu ska jag plugga lite... tror jag... eller kolla på julfilm.. vilket som...


Kurerad från sjukan


Nu är jag "frisk". Fast enligt mig var jag "frisk" redan igår, men bristen på mat i magen drog ner energin en aning. Idag har jag lyckats fylla på energin lite så nu är jag pigg!

Får välle vänta nåt dygn till och se ifall några andra har blivit smittade. De kurerar sig rätt ordentligt här så de borde klara sig. Värre blir de för de ovetande stackarna som vi kommer springa på ute i byn snart när vi ska upp till macken och gå loss på godishyllorna!


Hehe...


En lite sen "julklapp"


Japp, då var julen nästan över. Skulle egentligen haft lite mer julfirande idag hemma hos sambons föräldrar men det har vi fått ställa in. Eller, ja.. typ iaf... de andra kommer ha julfirande, vi fick inte komma. Elakt eller hur?

Kan ju kanske bero på att det går lite maginflensa eller vad det nu är här bland oss i Rudinsläkten. Lilla Wilma var dålig dan före dopparedan, och inatt låg minsta syster och mamma och kramade toastolen. Själv spydde jag upp frukosten för nån timme sen.

Helt otroligt att jag blev sjuk! Jag brukar då alltid klara mig! Har inte haft maginflensa (eller vad det nu är) sen 10-års åldern eller nåt. Så nu sket sig den statistiken!


Är lite ensamt här när man ligger sjuk, ingen här som vill umgås med mig... elakt... Ingen annan som vill komma och hålla mig sällskap?

Nä, trodde inte det... alla skyr mig som pesten! *hehe*

En liten julhälsning...


Har precis lagt in sill, fast jag egentligen inte skulle göra det i år, men jag blev lite sugen på att testa lite nytt. Blev en svartvinbärssill och en äppelsill. Får se om det går att äta! Ska ju med i bilen hem också, men det finns ju kylväska!

Sitter o kollar på feman där de visar Jeff Dunham med sina små dockor. Bäst är ju Achmed the dead terorist. *hehe* Så här i juletid är ju denna bara bäst:




Hehe..

Var håller alla julkort hus?


Har fått två ynka julkort... de kom i fredags, men idag kom det inte ett enda!

Var är dom?!

Har nån snott dom?

Nu måste jag ju vänta på posten imorgon innan jag kan åka iväg och fira jul... ifall det kommer en hög med julkort!


Visste du att....


Om två månader fyller jag år!!!
Wiho!!!

Och så är det bara fyra dagar kvar till julafton, de du!!!


Ska det va, så ska det va!



Traditionen i min familj är att man puntar dagen innan julafton (förutom adventspyntet alltså). Men eftersom jag inte är hemma under jul så har jag pyntat idag. Måste ju få njuta av det några dagar ju!

När jag julpyntar så ska det pyntas ordentligt också! Här är nu gott om tomtar och glitter! I massor!

Se, till och med datorn är julpyntad!




Dags att däcka i soffan


Va vaken väldigt länge inatt för att göra klart värderingsarbetet. Klockan var tre när vi hade fått ihop en pressentation och då gav vi upp, även om själva arbetet inte va färdigskrivet. Körde hem Anna Lena, sen tillbringade jag nog mer än en timme med att försöka somna.

Så nu har jag precis kommit hem från skolan. Arbetet är redovisat, och arbetet är färdigskrivet och inlämnat. Tog sitt lilla tag, och vi får väll se om läraren anser att det är inlämnat i tid. Han sa iaf inget när vi redovisade. Synd att man inte slipper honom nu...

Nu har jag iaf bäddat ner mig i soffan framför tv:n. Får se hur lång tid det tar innan jag däckar.


Jävla lärarjävel!


Får man döda sina lärare? Om de är helt inkompetetna? Det borde väll vara tillåtet?


För du kan ju försöka underkänna oss om du vill din gubbjävel!!

Dagens kvällsmat: 20 sorters sill...


Har varit på årets första julbord. Och, ja, jag har ätit 20 sorters sill. De flesta var goda, några va... lite annorlunda.

Det fanns suchi också på julbordet... lite lustigt julbord enligt mig, men va ju tvungen att smaka. Gick ju ner, men smakade inte så mycket. Det fanns flera konstigheter, bland annat ett rökt hjorthjärta. Inget jag vågade mig på att smaka, lite kräsen när det kommer till mat är jag.

Nu ska jag ligga och jäsa lite, så jag kan rulla i säng sen.

Oh! Jordbävning!



Det har tydligen varit jordbäning här i Sverige! Nere i skåne nånstans... Spännande. Är bara lite avundsjuk...

Ungefär lika avundsjuk som när jag var liten och önskade att vi också kunde få översvämningar här så jag också kunde få åka båt till skolan...


Vad göra?


Borde sitta just nu och skriva på arbetet som ska redovisas på torsdag, men pga bristande material så går inte det. Så synd... eller inte *hehe*

Känner mest för o slappa nu ändå, så då gör det ju inte så mycket. Speciellt med tanke på att det inte är mitt fel att vi inte har nåt att göra arbetet om.

Funderar på att köra igång nån film och slappa, slappa och slappa!!!


Vår fantastiska lärare har gjort det igen.. jäkla as...


Våra redovisningstider för arbetet har kommit upp idag. Som inledning står följande text:




Till detta följde ett mail där vår kära lärare skriver att man ska gå på alla redovisningstillfällen.

 Det finns två stora fel här. För det första: Sen när var det sagt att det är obligatorisk närvaro? Sen idag tydligen och enligt vissa regler så är det ju inte riktigt tillåtet att lägga ut något som obligatoriskt dagen innan (ganska logiskt). Och för det andra: Det ligger ute en planering där det står att sista inlämningsdag för arbetet är på torsdag. Så hur kan han, så här dagen innan, komma och kräva att man ska lämna in när man redovisar?

Vår kära lärare har sedan tidigare lovat att jag ska få redovisa på torsdag, ett löfte som han tur nog har hållt.

Skickade ett mail till honom förut där jag sa att jag inte kan komma på måndag och tisdag eftersom jag jobbar. Och att jag så här dagen innan inte kan göra så mycket åt det. Får se hur han svarar på det mailet (om han svarar, det är nämligen dåliga odds på att få svar från honom), han har nämligen tidigare, vid flera tillfällen, uttalat sig ganska negativt om att man jobbar under studierna.

Ja, jag fullkomligt avgudar min lärare... (märk ironin)

Min lycka är gjord!


Det är ju december och allt vad det innebär. Och då måste man ju ha glögg. Dessvärre så har min favoritglögg lyst med sin frånvaro i affärerna.

Tills nu.

Högt upp på en hylla stod den, min älskade glögg! Julen är räddad!




Ensam hemma


Min sambo har flytt fältet! Så nu har jag hela lägenheten för mig själv... vad ska man hitta på mån tro?

Ska nog slå in lite paket samtidigt som jag kollar på Polarexpressen! Sen blir det nog mer film och massa gott framför tv:n. Kanske skulle plugga lite också... men... det är ju tråkigt...


Tidigt luciafirande..



.Idag var det luciatåg på jobbet. Det var nog rätt fint.. kikade mellan folks ben så jag såg ju inte så mycket. Men hörde gjorde jag ju... vad jag kan minnas så lät det mycket bättre när jag gick luciatåg *hehe*

Glögg fick vi också till... ingen höjdare, det smakade kaffe! Blä!

Imorgon bär det av till Ullared och Ge-kås! Whi!!! Shopping! Visserligen mest julklappsshopping, men nått till mig själv kommer nog slinka ner i vagnen. *hehe*

Kan tro det blir av?


Skjutsade iväg sambon tidigt imorse till hans jobb så jag kan låna bilen under dagen om det skulle behövas. Eftersom jag nu har ansträngt mig så för att ha bilen tillgänglig som kan jag slå vad om att vi inte kommer kunna åka iväg och besikta fastigheten idag. Det vanliga flytet, du vet.

Just nu sitter jag och käkar lussekatter (frukost) och väntar på att tiden ska ticka iväg till 10.00 då jag ska på "möte". Eller vad man vill kalla det.


Trafiklärarens dotter, thats me!


Kommer troligen behöva låna Arvids bil imorgon för att kunna åka iväg och fixa skolarbete. Detta tyckte arvid var rätt kul för då måste jag gå upp tidigt.

Jag tittade lungt på honom och svarade att jag behöver bara köra, jag behöver inte va  vaken för det.

Hur man skapar en bra start...


Idag skolkar jag lite från skolan. Man skulle ju också kunna kalla det att försova sig... sådär två timmar... men jag har faktiskt tänkt gå dit snart, så fort jag klätt på mig och blivit tillräckligt presentabel för att visa mig ute.

Ska ju endå jobba i eftermiddag så det finns ju ingen anledning till att sitta hemma och lata sig. Dessutom är det gästföreläsning och sådana brukar vara obligatoriska...  Men i majlet från läraren stod det "vore bra om så många av ser som möjligt kom". Jag tar ju det bokstavligt, det är alltså frivilligt. Men jag måste dit iaf, ska (sannolikt) bråka lite med läraren och se om han har fixat fram det han har lovat att ordna.

Nu ser jag i syne!


Det snöar!!!! Det faller vita filingor från himlen och gräsmattan börjar skifta i vitt! Det måste ju betyda att det snöar?! Eller halunicierar jag? Kan ju lätt bli så effter allt hoppfullt längtande efter snö...

För en gångs skull är nederbörden vit!!! Snö! Det är snö!!! *jippi*

Lessen, men nu måste jag ställa in alla andra planer idag, jag ska ut och leka i snön!


Lite väl magstarkt kanske...


Alla snacks är bra, utom de dåliga! Måste ju hejda hungern på nåt sätt innan maten.



Har snart ätit upp halva burken. *mums*

Mystiken tätnar...


Så här ser en av mina kursböcker ut :



Man kan ju undra vad det stod för intressant på dessa sidor eftersom de absolut var tvungna att klippa ut dom innan försäljning...

Nyfiken!


Ringde en från Swedbank nyss och frågade efter Arvid. Men han är inte hemma, så hon undrad när han skulle komma hem för han hade "gjort en förfrågan" hos dom....

Nu blir jag nyfiken! Förfrågan? Om vad?

Som sagt mycket nyfiken.... eller misstänksam (vad tännker han nu hitta på med "vår" ekonomi?)...

,,,,vilket som

Nu blir jag irriterad!


Kollade nyss på insider och stör mig nåt grymt på hur missvisad deras kritik är.

Det handlar om ett av inslagen i kvällens program, nämligen följande:

"Rickard och Kristiina köpte en bostadsrätt strax söder om Stockholm av en kvinna för ca två miljoner kronor. Precis när de ska flytta in får de veta att en konkursförvaltare gör anspråk på lägenheten och vill använda den för att betala av på en helt annan persons skulder. Det visar sig att kvinnan som sålde lägenheten hade en sambo som var svårt skuldsatt. Sambon hade överlåtit lägenheten till kvinnan, men detta hade inte blivit ordentligt registrerat i bostadsrättsföreningen. Konkursförvaltaren hävdar att sambon fortfarande är ägare och att lägenheten därför ska säljas på exekutiv auktion. Han vill ta pengarna medan Rickard och Kristiina lämnas med skulderna. Det låter otroligt att det kan få gå till så, men det kan bli verklighet." (texten är hämtad från tv3:s hemsida)


Just det att överlåtelsen "inte blivit ordentligt registrerat i bostadsrättsföreningen" stämmer inte. De sa själva om att kvinnan hade blivigt registrerad som ägare. Anledningen till att det blev fel är att köpekontraktet mellan samobna saknade köpeskilling, något som man enligt lag måste ange för att det ska bli giltigt. Och bostadsrättsföreningar behöver inte granska några köpekontrakt, de får in en ansökan om "inträde" i föreningen, vilket de antingen beviljar eller inte.

Sen verkar det som om Aschberg skyller det hela på mäklaren som Rickard och Kristina anlitade för att han borde ha kollat upp det här. Som mäklare kontrollerar du vem som är ägare till bostadsrätten genom att kolla i bostadsrättsföreningens lägenhetsregister, och enligt det registret var kvinnan ägare. Jag har aldrig hört talas om en mäklare som ber om att få se säljarens köpeavtal från när denna köpte lägenheten!

Felet ligger på systemet. När det gäller vanliga villor, då du köper en fastighet, så slipper du sånna här problem eftersom man söker om lagfart och för att få lagfart måste man ha en giltig köpehandling, är den inte giltig avslås ansökan om lagfart. Så om deet hade funnits ett register över bostasrätter och en likvärdig kontroll där så hade problemet knappast uppståt.

Sen att har jag svårt att förstå hur de kan stå kvar med alla skulder. De har all rätt att få tillbaks pengarna från kvinnan de köpte lägenheten av. Sen det som de pengar de la ner på renovering blir det kanske lite bökigt med, men de har ju utfört värdehöjande reparationer på lägenheten så det värdet borde inte konkursboet få tillgodoräkna sig. Kruxet är ju bara att de bröt sig in i lägenheten för att kunna renovera den. De hade lämnat över lägenheten till bostadsrättsföreningen pga konflikten med konkursboet, men eftersom (som de sa) "att alla ansåg att de var ägare till bostadsrätten" så bröt de sig in för att kunna börja renovera den. Mycket dumt. De har ju gjort nåt de inte har rätt till och som konkursboet inte bett om, därav kan det bli knepigt att få tillbaks renoveringspengarna.

Nä, nu har jag nog avreagerat mig för idag. En sak bara, ta allt som sägs i sånna där program med en nypa salt. Det är ofta vinklat, och de klipp man ser är ofta ihopklippta så man ser bara det de vill att man ska se. Och långt ifrån alla mäklare är så hemska som de vill få det till. Och i just detta fall så har faktiskt mäklaren inte gjort något fel alls. Han kunde inte ha gjort annorlunda.

Svammel


Idag har jag varit på jobbet. Vet inte riktigt vad jag har gjort, har mest stirrat in i en dataskärm och blivit tokig över alla konstiga utformningar på dokumenten som finns. Hört talas om tabb?

Förlorade halva nageln idag också, för den som är intresserad av att veta. Gjorde inte ont, men vet inte vad jag ska använda nu när jag måste pilla bort nåt....

Sen ändrade jag om bland tidskriftssamlarna, så vi får se om de lyckas hitta nåt sen *hehe*

Nu ska jag slappa eller nåt liknande... sambon är o handlar utan mig, elakt tycker jag. Men han har väll insett att det blir billigare att handla maten utan mig... *hehe*

Har fortfarande inte hunnit dra iväg och handlat arvids julklapp.. måste bli av snart. Får dra dit på fredag helt enkelt, innan det jag ska ha tar slut!

Ok, slappa va det!

Kanske dags att somna snart...


Uch då va klockan är mycket. Inget smart att va uppe så här sent när man ska upp tidigt och jobba imorgon. Blir inte många timmars sömn inte!

Åh, just det, måste duscha imorgonbitti också... annars kommer jag stinka svett på jobbet o det är ju mindre trevligt... Fast... har jag tur så har jag smittat alla andra med min förkylning vid det här laget så då kommer de inte känna nånting iaf! *hehe*



En "vit" jul?


Vilket härligt julväder vi har här...

Det är ju nederbörd iaf, även om den inte är så värst vit.

En julig vardag...


Idag har jag hållt igång hela dagen. Först jobba och sen hem och ordna med artiklar för tidningen och fixa med redaktionens ekonomi. Är inte klar med det riktigt än, så får fortsätta imorgon.

Idag åt vi årets första julgröt! *mums* Och sen började jag klura på en julklapps-inköpslista. Har nog hyfsad koll på vad jag ska köpa till alla. Om knappt två veckor bär det av till Ullared och Ge-kås för massiv julklappsshopping!

Imorgon har jag egentligen föreläsning, men skippar nog den. Blir en "fixa-hemma-dag". Ska nog ut och handla en julklapp också! 


Nu är det jul, här i vårt hus!


   




Julen är kommen, hopp, trallallalalaaaa!!!



RSS 2.0