Så var det tisdag...


Idag kom jag upp tidigt! Det är inte varje dag det händer!

Arvid kör sitt första flyttlass idag så jag hjälpte honom att packa in grejer i bilen förut. Nästa vecka flyttar han, vilket känns skumt men samtidigt skönt. Och folk! Sluta gnäll över hur tråkigt det här är! Trist, jo visst, men vi tycker det är bra!

Har funderingar på att dra ut och springa en sväng längst med kanalen... Skulle vara rätt skönt.. synd bara att hörlurarna till mobilen är kaput så jag kan inte lyssna på musik... får helt enkelt lyssna på fågelkvittret...


Bilköpar tankar...


Idag har jag sagt upp gymkortet... va ju på tiden att man gjorde det med tanke på att det inte slutar gälla förrän slutet av juni nu, och då ska jag ju ha flyttat härifrån är det ju tänkt...

Har även suttit och gjort en liten budget idag för att se om jag skulle ha råd med en bil... resultatet verkar luta åt ett nej. Jag vill ju ha en bil!!! *snyft* Ska se om jag kan få mig ett extrajobb så det klirrar till lite i kassan. Ska försöka få ett riktigt jobb sen också, för då blir det inga problem alls med att ha råd med bil.

Nu ska jag ta mig en kopp te i väntan på att dra iväg till mönsterkonstruktionskursen.


Dagen efter...


Herrmiddagen är över och självklart fastnade jag inte på en enda bild under hela kvällen! Finns dock med på en film, men den tänker jag inte lägga ut här...

Kul hade jag iaf, och det blev inte många timmars sömn... man ska helt enkelt inte gå o lägga sig när det är ljust, lite svårt o somna då!

Idag har det varit en seeeeeg bakisdag. Har varit riktigt trött, men börjar piggna till nu. Flötmaten är på väg hit, och senare ikväll blir det nog lite filmkväll i trevilgt sällskap!

Dags för årets herrmiddag!


Idag är det dags för herrmiddan!

Jag ska snart börja göra mig iordning och kl 12 är det genrep på kåren och därefter ska vi hem och fixa till oss det sista!

Årets herrmiddag kommer verkligen bli bra! Stackars de pojkar som inte kommer gå, de kommer verkligen missa nåt! Förhoppningsvis kommer jag få ett gäng fina bilder sen också!

Så var det vinter igen...





Nytt på skohyllan

Hittade dessa idag när vi traskade runt i affärerna. Alldeles för fina för att få stanna kvar i affären!


Heldags shopping...



Allt är nu inhandlat inför Herrmiddagen! Det och lite till förståss *hehe*

Och mina fötter skulle vilja ha en skön lång fotmasage! Någon frivillig?


Välkommen aprilvädret!


Igår låg det snö på backen och det var minusgrader ute. Idag är snön borta och solen strålar!

Och snart, mycket snart kommer gräset vara grönt och grillen kommer ryka nere vid slussarna!

Jag längtar!!!




Den där ganten...


Nu är projektbeskrivningen nästan klar. Dvs, den är så klar vi kan få den. Så nu återstår bara att lämna in den och få den godkänd så vi får en handledare och en examinator.

Vi har åtminstonde gjort klart vår tidsplanering. Vi slängde ihop ett gantschema efter lite eget gottycke. Får se om det duger, det är ju ingen som har sagt nåt om hur det ska se ut..



Färglatt är det ju iaf, och ser ju åtminstonde lite proffsigt ut *hehe*


Nu ska jag iväg och öva dans!

Solig start på veckan!


Första dagen på nya veckan! Solen skiner och vädret känns bara för underbart!

Jag ska snart gå iväg till skolan och sälja biljetter till herrmiddagen. Jag hoppas verkligen de små pojkarna ser till att köpa sig en biljett, annars kommer de ju missa årets höjdpunkt!

Sen ska jag sitta med examensarbetet och göra klart projektplaneringen så att vi kan lämna in den och få en handledare och examinator. Ska bli kul att komma igång med det! Blir spännande o se vad man kan få för resultat!

Ikväll så ska jag öva dans och så är det även möte för herrmiddaserverarna, men det kommer jag inte hinna med helt för jag har min mönsterkonstruktionskurs. Så idag ska jag se till att få klart mönstret till klänningen jag ska ha på mig på herrmiddagen så vi kan börja sy snart.

Nu ska jag bege mig ut i det fina vädret!

Vår, vår, härliga vår!


Vädret är ju helt underbart i dag också, så jag kunde inte låta bli att sätta mig o njuta ett tag i solen.



Eftersom det inte finns nåt bekvämt att sitta på ute på balkongen så sträkte jag ut mig i balkongöppningen. Helt perfekt! Det är lä, och solen gassar!!

Årets första picknick!




Eftersom solen sken så fint i morse så bestämdes det att vi skulle picknicka idag vid slussarna, för vad kunde vara mysigaren en solig dag som denna?

Sagt och gjort, jag bakade ihop lite morotskaksmuffins och vi begav oss ner mot vattnet! Sen satt vi där och njöt av mina goda kakor i det våta gräset med vinden vinande kring öronen. Ett sånt underbart vårväder!

Nu, efter nån timme inomhus, så börjar jag få tillbaks värmen i fötterna igen. Men är det vår så är det slussarna som gäller! *hehe*

Vårvädret lockar


God morgon!  (eller god middag för vissa)

Har nyligen käkat frukost och funderar på om jag skulle ta mig en tur ut och springa. Va ju rätt så länge sen jag va ute o sprang, av naturliga skäl. Och idag verkar det ju vara rätt så fint väder, även om det kanske inte är så varmt som det ser ut. Kanske kan hitta någon som vill hänga med och springa.. Någon frivillig?




Sup och svälj, trevlig helg!

Till helgen blir det party igen, precis som förra helgen.

Förra helgen var ju iaf rolig! Och varför använda ett sugrör när man får plats med 30?



Nån som vet svaret?



Nu är jag lite fundersam...

Normalt har jag cirka 10-12 läsare per dag... dag är det uppe i 42 och igår var det 43! Vad har hänt? Varför är ni här o läser???


Så bär det av hemmåt!


Idag har jag gjort tenta. Och eftersom jag sovit sådär tre timmar i natt så är jag måtligt trött. Försökte vila lite efter tentan, men lyckades inte somna ordentligt, så är fortfarande trött.

Ska snart åka iväg hemmåt öst hade jag tänkt. Tre timmars bilkörning... är ju bra o va rätt pigg då... är ju synd att man inte dricker kaffe... kanske skulle springa över o köpa mig en energidricka, så kanske jag håller mig allert lagom tills jag kommer fram!

Ska sätta lite fart med packningen nu!

Look what I found!




Njami, njami! Var många år sedan man åt ett tefat. Känner mig rent av lite nostalgisk!

Första dagen på veckan...


Är lite dålig på att blogga nu för tiden. Jag har helt enkelt inte tid. Just nu är jag nyligen hemkommen från min mönsterkonstruktionskurs som började idag. Eller nyligen hemkommen.. jag har hunnit dricka en kopp te och käkat några slevar pizzasallad, men ganska nyligen hemkommen. Arvid "sitter" här bredvid mig i soffan och håller mig sällskap, han kollar på hocky, vilket innebär att han studsar upp o ner i soffan till och från... rätt irriternade.

Idag har jag skrivit på arbetet som skulle ha varit inne i fredags... ja, jag vet, illa illa. Sen var jag iväg och shopade i ca 1½ timme. Försökte febrilt hitta en kavaj att ha till min kommande intervju, men det lyckades inte. Över lag var det ont om kavajer. Och när jag väl hittade nån så passade den självklart inte. Så tur då att jag ska gå min mönsterkonstruktionskurs så kan jag göra en kavaj som är uppsydd efter mig själv!

Fick även kläder från H&M idag, vilket var bra, för nu har jag 4 nya skjortor/blusar och nån av dom ska väll gå att ha på intervjun. Däremot så var en av blusarna fel. Den påminner visserligen om den jag beställde, men kragen är helt fel, och jag kan verkligen inte hitta den modell jag fick på nätet, så frågan är vad de har pysslat med när de packade ihop grejerna till mig... Orkar dock inte hålla på o fixa med o skicka tillbaks o klaga, så blusen får stanna.

Nu får gärna hockyn ta slut så jag kan få slappa lite framför tv:n innan jag ska sova...

Andra glassförsöket...


Idag har jag gjort ett nytt tappert försök här hemma att förska göra glass. Men det verkar inte vilja fungera. Det blev nån form av glassoppa, så vi har slängt in den i frysen, och har vi tur så har det stelnat tills i morgon.



Kanske är frysen som inte är tillräckligt kall med tanke på att det inte verkar stelan så bra i där i heller.


Bäst o sätta fart....


Idag ska jag skriva arbete hela dagen. Är inte direkt motiverad, men det ska va klart imorgon typ så har inte mycket val.


Plugg som söndagsnöje...


Nu har min sambo åkt iväg för sin kommande intervju imorgon, så nu sitter jag helt ensam här hemma. Men är ju egentligen bra eftersom jag måste skriva klart arbetena.

Imrogon ska jag redovisa min problemställning, vilket inte blir så himla svårt eftersom problemställningen är så pass lätt. Sammanfattat skulle man kunna skriva 4-5 meningar som svar... inget vidare svårt alltså.

På tisdag eftermiddag ska jag redovisa förvaltningsarbetet ihop med min grupp. Där får vi ju se hur det går. De andra två har ju varit duktiga o verkar ha kommit en bit på vägen, jag har fortfarande knappt börjat känns det som.

Och på onsdag ska sista arbetet redovisas. Detta arbete består av 12 delar så vi kommer bli uppdelade i grupper och varje grupp kommer få redovisa en del. Så det gäller ju att vara klar med den delen så man hinner snacka ihop sig innan redovisningen. Tyvärr är jag egentligen inte helt klar med någon del. Allt är snarare halvklart eller knappt påbörjat. Men skam den som ger sig. Så svåra är inte varje del så det ska nog gå vägen. Två av delarna är typ bara att skriva rent anteckningarna från två föreläsningar. Och två andra delar är något liknande bara att man ska ha med lite egna reflektioner också. Inget svårt där inte, bara flumma lite. Sen är det tyvärr en del där man ska recensera en bok och sätta in den i dagens marknadsläge, vilket jag är tveksam till om jag hinner. Boken är iaf tur nog rätt tun.

Men istället för att beklaga mig här över allt jag ska hinna klart med så är det nog bättre att jag sätter fart!

Har man inget bättre för sig så...

Sitter och letar efter någon trevlig sommarkust som jag skulle kunna läsa i sommar ifall jag inte har nåt bättre för mig. Dvs. ifall jag inte får in pengar på något annat sätt så kan jag alltid få studiemedel.

Och det finns en hel del att välja på. En del bra och en del lite... konstiga...



Vet inte om det värsta är att det över huvud taget finns en sån kurs eller att annordnaren är "Myndigheten för samhällsskydd och beredskap"...

Ny dag!


God morgon! Sitter här med min frukost och ska snart springa bort till skolan. Idag ska vi få lyssna på skatteverket... får se om de har nåt intressant att berätta.

Se om tentaresultatet från Markåtkomsten kommer idag också. Den borde göra det, men är lite osäkert om de har hunnit rätta den. Får hoppas att jag har klarat mig! Skulle va så skönt att verkligen ha den avklarad!

För övrigt ska jag beta av alla skoluppgifter idag. Ska väll göra klart så mycket jag hinner helt enkelt. Ingen idé att vara tidsoprimist idag. Hinner ju inte göra klart allt endå *hehe*

Idag är det även Arvids sista dag på jobbet. Så ska ta och muntra upp honom på nåt sätt när han kommer hem. Vet inte hur, men det går nåt att komma på nåt!

Wiho! Wiho!


Intervju! Ska på intervju!!! *jippi*

Kan det hända mig?!


Ahh! Hur uttrycker man en känsla i ord?!

Känner mig nervös, otroligt nervös. Men är grymt hoppfull och glad! Kan det vara så att jag för en gångs skull har lite flyt? Vågar ju inte hoppas, men samtidigt måste jag ju utgå ifrån att det ska gå vägen. För annars sätter man ju käppar i hjulet för sig själv...

Äh, nu svamlar jag... har nån form av lyckorus i kombination med.. ja.. nåt!

Och hur ska jag kunna tänka och konsentrera mig på nåt annat nu?! Gaaahh! *hehe*

Vad hann man med idag då?


Hade ju endel att hinna med idag...
Kan ju erkänna att jag inte lyckades så bra:

√ Ringa lite samtal och få tag på de sista uppgifterna till ena arbetet
√ Gå till skolan och skriva ut ritningar, lagtexter och andra faktatexter till arbetet
→ Lägga in alla uppgifter på pappas hus i SFD
→ Sen ska jag skriva ut alla pappren från SFD och skriva en "komentar" till varje blankett
→ Ska göra "checklistor" till arbetet
→ Skriva problemställning
→ Göra annonser
→ Översätta en offert till engelska
→ Skriva om entreprenadgarantier
→ Hitta på en mindre trovärdig historia till ena arbetet om hur vi ska finansiera vårt fiktiva husbygge.
→ Skriva ihop fakta om kommunalt förköp och förvärvslagstiftning
→ Leta fram fakta vad gäller fastighetsskatt och moms vid innehav av hyresfastighet
→ Träna bodypump

Japp, två saker avklarade... man kan ju undra vad jag egentligen har gjort idag. Men jag har förberett alla uppgifter som ska föras in i SFD, och det tog nästan större delen av dagen. Blev dessutom tvungen att springa iväg till skolan en extra gång då jag inte hade nån prisutveckling att använda till prissättningen.

Det som inte hanns med idag får jag helt enkelt skjuta upp på morgondagen. Förutom bodypumpen då... imorgon blir det dans istället och det kommer jag inte kunna skjuta upp.

Säkert att det är onsdag idag?


Är helt övertygad om att det är torsdag eller fredag idag. Men det är det ju som tur nog inte! Har ju massor att göra dessa dagar så är ju bara tur att jag får nån dag extra! *hehe*

På dagens schema står:
→ Ringa lite samtal och få tag på de sista uppgifterna till ena arbetet
→ Gå till skolan och skriva ut ritningar, lagtexter och andra faktatexter till arbetet
→ Lägga in alla uppgifter på pappas hus i SFD
→ Sen ska jag skriva ut alla pappren från SFD och skriva en "komentar" till varje blankett
→ Ska göra "checklistor" till arbetet
→ Skriva problemställning
→ Göra annonser
→ Översätta en offert till engelska
→ Skriva om entreprenadgarantier
→ Hitta på en mindre trovärdig historia till ena arbetet om hur vi ska finansiera vårt fiktiva husbygge.
→ Skriva ihop fakta om kommunalt förköp och förvärvslagstiftning
→ Leta fram fakta vad gäller fastighetsskatt och moms vid innehav av hyresfastighet
→ Träna bodypump

Blev en jäkla massa att hinna med... får se vad som hinns. Bäst o sätta lite fart om jag ska få nåt gjort idag!

Lite flummig bara...


Idag har jag hunnit med en hel del nyttigheter. Gjort skolarbeten och gått på möten.

Blev dock ingen dansträning idag. Orkade dels inte släpa med mig datorn  och dels var jag inte ett dugg sugen på att börja öva in korigrafin... Sen hade vi ju ingen sal att öva i heller.

Jag förstår verkligen inte det här tjatet om att det är bra o han några i reserv ifall nån blir sjuk!? Man kan ju inte utgå ifrån att hälften blir sjuka! Man kan ju inte utgå själv ifrån att man blir sjuk! Eller är det bara jag som tänkter så? Finns ju en del hypokondriker... de räknar väll med en hel del sjukdomsfall... *suck* Ja, ja.. nog ältat. Uttråkande är det iaf.

Hur lång tid tar det mån tro att stretcha ut sig så man kan gå ner i split o spagat? Skulle va så jäkla snyggt om man kunde sträcka upp ena benet rakt upp i luften...


Jag om några veckor kanske?

Ny dag, nya färdigheter


Ska snart iväg till Lisa och skriva arbete. Först ska jag nog visserligen förbi Anna Lena och plocka upp henne bara för att hon ber så snällt. Får hoppas vi kommer nånstans med arbetet idag för jag börjar verkligen tröttna på det... vilket är illa, för jag har knappt gjort nåt med det än.

Dessutom, allt går verkligen så mycket långsamare med touchpad!

Så var korigrafin färdig!


Har tillbringat större delen av dagen med att titta på Britney Spears-vidios på YouTube. Men det gav resultat tillslut och dansen till Herrmiddagen är klar. Blev några välbehövliga ändringar, men det lär säkert bli klagomål. Nu gäller det bara att lära sig korigrafin.

Dessutom får jag nog begrava min mus snart. Den håller på att dö till och från, så nu får jag väll återgå till att använda touchpaden som normalt folk.

Imorgon blir det sovmorgon och frukost med älsklingen! Me like!

Mat på väg..


Söndag idag och hemma igen från östergötland. Är lagom slö och känner inte för att ta tag i pluggandet, men borde nog göra det... snart... eller lite senare...

Arvid är iväg och införskaffar kvällsmat. Gick med på att käka pizza idag. Brukar ju aldrig va sugen på det, men idag kändes det ändå som en rätt bra idé. Det räcker ju med ett McDonaldsmål om dagen.

RSS 2.0