Hem till öst..



Snart bär det iväg. Har packat allt tror jag, märks ju om jag har glömt nåt.

Måste bara få ihop några påskrifter och lämna in alla pappren, sen kan jag åka. Ska även svänga förbi H&M och lämna tillbaks kavajen jag köpte härom dagen.. den sitter lite lustigt så jag ska se om jag kan hitta nån annan.


Bäst att sätta lite fart....


Tror datorn har fått solsting...



Den bara vägrar sammarbeta! Försöker fixa med min ena sommarkurs, men det vill sig inte riktigt. Sidan låser sig eller så kommer det bara upp en tom sida... hade det inte varit för att det faktiskt funkar ibland så hade jag trott att det för en gångs skull inte var min dator det var fel på utan kanske helt enkelt deras sida... men, men... min dator brukar ju bråka så varför skulle den vara oskylldig denna gång?

Njut av sommarvärmen!



Idag har jag varit ute en hel del! Man får ju passa på när solen behagar skina!

Blev bjuden på lunch av Sara som tack för att jag sedan hjälpte henne att få med sig alla sina resväskor till tåget.. jäkla tunga och stora var dom, svettig blev man, men vad gör man inte?

Till kvällsmat blev det picknick nere vid slussarna. Skulle egentligen satt oss i parken här intill, men efter att jag hade satt mig på filten och väntade på att Arvid skulle dyka upp med kycklingen så kommer det ett gäng alkisar och sätter sig på bänkarna precis bredvid mig! *grrr* Av alla jäkla bänkar i hela parken så måste de sätta sig just där! Jag packade ihop fort som attan och drog. Vill fan inte umgås med sånna! Så det blev slussarna istället, där finns det tur nog inga alkisar.

Nu blir det kvällsmys med bananasplit! *mums*


Mmm.. sommar...



image346

Phju!


Så var tentan avklarad! Jag satt och skrev som en tok tiden ut precis som alla andra i klassen. Men tur att man fick ha alla böckerna annars hade jag varit körd nu!

Men nu har jag sommrlov!!!!

I en vecka ungefär, sen börjar praktiken och sommrkurserna...


Nu får det bära eller brista


Om 1½ timme sitter jag i en tentasal.... hur det kommer gå känns väldigt osäkert. Med tanke på att man får ha med sig böckerna är det nog en fråga om hur mycket man hinner leta upp. För jag kan det inte utantill...

Oh! Hoppas det blir lätta uppgifter!

Nervös!



Börjar bli seriöst oroligt över den här tetan!

Vi får verkligen ha med oss precis var enda liten bok, vart enda litet papper vi har med info och trotts detta så kommer sannolikt 50% kugga!

Bland dessa papper som vi får ta med oss finns två äldre tentor, med svar, lärarens svar! Och så vitt jag vet är inte frågorna så jätteolika.. det handlar ju om samma sätt att räkna, typ moms o räntefördelning... Kan ju alltid hoppas att vår tenta blir snarlik de tidigare, för då kanske man verklgen har en chans!


Väntan



Sitter här och väntar på att mamma, Petra och Wilma dyker upp. Har en känsla av att de borde vara här snart med tanke på hur morgonpigg Wilma är. Pappa och Marie-Louise kommer nog också dyka upp snart. Se vem som hinner först!

Födelsedagsbarnet däremot står i duschen aningen bakis. Japp, han är jäkligt bakis... är lite besviken på honom får jag nog erkänna, han visste ju om att det kommer folk hit idag för att fira honom och endå kan han inte ta det lugnt med spriten!

Se om han hinner städa iordning lite i lägenheten innan folket kommer... jag tänkte iaf plugga...



Mitt dåliga samvete...



image344
Har tittat på boken många gånger idag, men utan större resultat.... Finns ju bra mycket roligare saker att göra och min motivation är verkligen i botten idag.

Dessvärre börjar en smått panikartad känsla komma smygandes, en känsla av att jag inte har en chans att läsa ut boken och göra alla uppgifter i övningsboken på två dagar...


Tyck synd om mig...







Klippning på g!


Gick förbi Klipparna förut och bokade en klipptid, blev idag kl 15.45!

Vet inte alls hur jag vill ha håret, men de kanske kan ge en några bra förslag... se om jag kan ordna till färgen på håret sen också, men det får bli en hemmafärgning, är alldeles för dyrt hos frisören!


Hej då bilen!!



Arvid är glad idag! Inte bara för att det är hans födelsedag utan han lyckades sälja Golfen förut! Och tack vare att jag var med så fick han 9000 för den! Köparen prutade och Arvid kände sig lite velig (han hade släppt den för 8000 villket de bjöd) men jag hade sagt åt honom att lägga ett motbud villket han gjorde, men de ville förståss fortsätta pruta lite och Arvid blev lite mer velig (hellre nåt än inget alls!). Men då sa jag ifrån, att 9000 blir bra. Och det blev det!

Som tack för det så fick jag behålla en 1000-lapp!

image343

Haha! Får man vara så... så... korkad!



Har precis varit i skolan och pratat med min kära lärare för att reda ut ett och annat angående tentan i Fastighetsförmedling.

I måndags när tentaresultatet skulle ha kommit ut så skickade jag ett mail till honom och frågade hur det gick med rättningen och undrade när resultatet skulle komma eftersom det hade stått att tentan skulle vara färdigrättad senast den 19.

Igårkväll hade jag fått ett svar! (helt otroligt att människan svarar på mitt mail!) Det löd: "Hej! Skall se vad som hänt.
Den är tillgänglig imorgon em." Ok, tänkte jag, får vänta och se vad som händer...

Idag fick jag ytterliggare ett mail, och det är nu det börjar bli roligt! Det löd:

"Hej Linda!
Du var en poäng från ett högre betyg. Jag hämtade tillbaka tentan och gjorde en omrättning, vilket gav en 4. Hoppas det var värt att vänta på. Skriv lite tydligare på skrivtentor, använd fler sidor och lämna lite luft mellan styckena. Ett tips i all välmening. Du gjorde en riktigt bra tenta."

???? va ungefär min första reaktion. Omrättning?! Visst, snällt, men inte riktigt vad jag bad om. Men skyndade mig till skolan för kan han hämta ut tentor så måste han ju vara på skolan (för en gångs skull). Väl där så visade det sig att han faktiskt hade lämnat tentorna för utlämning! Kollade på min tenta och tänkte först hämta ut den då jag insåg att hans generösa omrättning var helt onödig. Gränsen för en 4 gick vid 80 poäng, jag räknade ihop mina poäng och fick det till 84! Tyckte det var bäst att låta tentan vara tills jag hade pratat med min kära lärare.

En viktig detalj här är att de som gjorde den ordinarie tentan fick G eller VG, och vi som gjorde omtentan får betygen 3, 4, 5, villket verkar rätt orimligt. Kollade upp kursplanen och enligt den är betygsskalan U/G/VG.

Fick gå runt på skolan och leta efter honom ett tag men hittade honom tillslut. Frågade honom om betygsskalan och han fick snällt erkänna att han hade gjort fel, så mitt betyg slutade på ett VG. Han förklarade sin lilla omrättning också då jag snällt inflikade att han hade räknat fel, villket inte spelade någon roll nu när det blir bokstävsbetyg, men endå!

Hit hör också det att jag hade den här läraren i en kurs i höstas också, och då missade han att rätta 3 uppgifter och tog sedan ett halvår på sig att rätta till sitt "misstag". Under den perioden fick jag påminna honom ett flertal gånger och varje gång jag skull prata med honom verkade han aningen undanflyende och jag fick nästan känslan av att han låtsades som om han inte visste vem jag var eller vad det hela handlade om, vilket ha borde ha lärt sig med tanke på hur ofta jag fick tjata på honom!

Så känslan jag fick nu när jag fick det skumma mailet om hans omrättning var att han reagerade ungefär: "Oh nej! Inte hon nu igen!" Och sen har han väll helt enkelt fått för sig att om han rättade om min tenta så jag fick en fyra så skulle jag bli så glad så jag inte skulle komma och klaga över andra brister... typ att han tog fyra veckor på sig för att rätta fyra tentor och egentligen har han bara tre veckor på sig!

Ja, jag tycker ju att det här är rätt komiskt. Aningen tragiskt att han aldrig lär sig av sina misstag eller ens försöker bättra sig! För tro mig, han har fått många klagomål!

Bästa just nu är att jag vet att han vet vem jag är och att han vet att gör han fel igen så kommer han inte komma undan med det. Inbillar mig gärna att han är lite rädd för mig *hehe* Det känns liksom som om han undviker mig, typ så fort han ser mig så går han därifrån *hehe* Bäst att han sköter sig i framtiden!

Grattis!




image342Idag fyller älsklingen år!
Det är anledningen till varför jag är uppe så tidigt.. Har sjungit och fixat frukost till mitt födelsedagsbarn. Massa paketöppning blev det ju också förståss, jag skämmer nog bort honom lite *hehe*




Mjölksyra och mätt mage....



Tillbaks från cykelturen, blev 3,8 mil idag. Så nu är jag halvvägs till vad jag bör ha inför Tjejvättern. Jag har ju visserligen cyklat några mil på träningscykel också, men de räknar jag inte med..

Har ätit och duschat och är sådär lagom avslappnad... tänkte sätta mig med beskattningen nu men känns som om det finns en viss risk för att somna... se om man kanske kan hitta någon att plugga med, så jag har nån som väcker mig när jag slumrar till *hehe*


Kalla mig knäpp, men vad gör man...



God morgon kanska man ska säga.. klockan är så tidig så inte ens nyhetsmorgon har börjat på tv! Och jag är vaken! Jupp! Har ätit frukost, borstat tänderna och är till och med rellativt påklädd (mjukiskläder) och klockan är inte ens sex!

Så visst är jag kanske aningen knäpp med tanke på att jag har absolut ingen tid att passa! Ska väll plugga lite, ut och cykla vid 10-11, handla nån pressent.... ja, så ser min dag ut i stora drag.


Lite får man offra...



Har precis sprungit ner till affären och köpt lite frukost till morgondagen. Har övertalat min sambo att han måste äta bättre, tex äta frukost innan jobbet och lite oftare under dagen, för att han ska orka mer och inte däcka så fort hon kommer hem.

Så nu har jag fixat nyttig mat till honom imorgon. Har fått honom till att han ska käka frukost... dessvärre blev villkoret att jag går upp och äter den med honom! Så jag ska upp kl fem imorgon och käka frukost... *hum*

Men vad gör man inte för att få en piggare och gladare pojkvän?!


Först träning, sen skräpmat!



Tvingade med min sambo till gymmet förut. Som kompensation för vår hurtighet svängde vi förbi sibylla på vägen hem och köpte med oss lite kvällsmat... mindre gott, men snabbt och smidigt!


Så här lång tid får han inte ta på sig!


Måste bara fortsätta att spy lite galla över min kära lärare.

Trodde förut att betyget i fastighetsförmedling kommit ut, tills jag insåg att det stod Fastighetsbildningsteknik och inte Fastighetsförmedling. Grejen är att vi var några fler som skrev fastighetsbildningstekniktentan och det en vecka efter fastighetsförmedlingstentan! Så resultatet i fastighetsbildningstekniken hade inte behövt komma ut förrän på fredag.Så där har vi iaf en lärare som vet vad som gäller! 

Men ännu finns det inte en skymt av resultaten på fastighetsförmedlingstentan *grrrr* Endel borde inte få vara lärare! Och nåde honom om han har missat att rätta några uppgifter den här gången!! Jag kommer granska tentan noga!

Enligt schemat kommer han vara på skolan på torsdag och har inte resultatet kommit då så kommer jag också vara på skolan på torsdag och då är det bäst för honom att han har en bra ursäkt!!!


Sjusovare...



Uch och gäsp!!

Ja, jag gick nyss upp... sitter här med min frukost som jag sakta knaprar i mig. Måste ta mig i kragen och börja gå upp tidigare, alldeles för mycket tid försvinner om jag ska fortsätta så här...


Idag behöver jag ta mig en cykeltur. Sen behöver jag även fixa en påskrift och skriva ut lite papper, sen även lämna in protokollen. Och sist men inte mist plugga! Ja just det.. vi skulle nog ta och tvätta idag också... och jag borde gå ner på stan och leta fram nån bra födelsedagspresent till min sambo.

Men en sak i taget! Först ska jag ta och vakna!

Inkompetenta lärare!



Det kommer bli synd om min kära lärare. Några betyg har inte kommit upp idag och enligt reglerna på högskolan har han inte rätt till längre tid. Han har bara tre veckor på sig om gruppen som tenterar är på max 60 pers och vi var ju bara 4 så man kan ju undra vad han håller på med...

Har skickat iväg ett mail, ett ganska snällt mail faktiskt. Inga elakheter, bara en enkel undran om när resultatet kommer... så får se vad han svarar... OM han svarar... har en känsla av att mail från mig rensas bort som skräppost.

För sin egen del hoppas jag att min kära lärare har en vettig ursäkt.. tex att han blivit påkörd av tåget, kidnappad eller eller strandsatt på en öde ö....


Ingenting händer...



Fortfarnade har inga resultat dykt upp... jäkla förbannade inkompetenta lärare!!! Märks att jag inte har så mycket till övers för min kära lärare va?! *grrrr*


Skattelagstiftningsboken hade kommit nu iaf, så jag ska väll ta mig en promenad bort till bokhandeln sen och köpa den så jag kan böjra bläddra i den så jag kanske kan lära mig nåt också...

Kan ju altid passa på att svänga förbi min kära lärare och höra hur det går för honom....


I väntan på resultatet...



Idag ska jag och de andra tre som gjorde tentan i Fastighetsförmedlingen för tre veckor sedan få reda på resultatet... och nåde vår kära examinator om han inte har rättat klart dom tills idag!

Helt otroligt att han måste ha tre veckor på sig att rätta fyra tentor?! Speciellt när han har sagt att han lägger högst tio minuter per tenta vid rättning...


Söndags"morgon"



Har precis käkat frukost och sitter här i soffan och latar mig. Har inte så mycket för mig idag, borde bara plugga och ge mig ut och cykla.... borde, borde...

Planen ser väll ut som så att jag besöker nog gymmet istället för att ge mig ut på cykeln, det ser ut att vankas regn och jag vill helst slippa bli blöt *hrm*

Självklart blir det till att plugga idag, har inget att välja på. Eller jag kan ju strunta i det och sen leva med paniken resten av veckan så jag tar nog och pluggar lite för att lugna samvetet lite.


Nån som vill laga mat till mig?



Börjar ju nu bli lite hungrig... hade varit trevligt med en god hemmalagad middag, men klockan tickar iväg aningen för fort för att det ska bli nåt avanserat. Finns inte allt för mycket i kylskåpet heller så det finns inte så mycket att välja på. Är inte heller så sugen på att ställa mig och laga mat just nu...

...så finns det nån som kan laga lite mat till mig?


Det är ju så att man kan tro att jag börjar bli vuxen!



image341Jag dricker inte vin, har inte riktigt lärt mig att tycka om det än, men det lär man sig väll med tiden.

Men trotts mitt motstånd mot vindrickandet så fick dessa följa med mig hem från systemt. Nån gång ska man väll bli vuxen? Och heter det inte "öving ger färdighet"?







Glassprovning



image340

Har precis varit på glassprovning med Studentredaktionen! En hel hög med glass blev det när vi skulle betygsätta GBs nya glassar. Gott var det ju också för det mesta. Dessvärre var det ingen av glassarna som man blev riktigt frällst på, endel smakade lite halvlustigt, andra gick helt klart att äta. Men jag kommer nog hålla mig till min piggelin i sommar, finns knappt nån godare glass!



2,1 mil blev det!



Blev en lagom lång tur, fick cykla lite omvägar för att få miltalet att ticka men med lite envishet så blev det 2 mil!

Har varit lite effektiv nu också, har fixat käk, plockat undan symaskinerna, plockat undan och rensat. Pluss att jag har plockat ner julgarndinerna! Japp, jag tyckte det kunde vara på tiden att hänga upp nåt annat nu när Arvids föräldrar kommer på besök.

Ska sätta mig och plugga en liten stund nu, sen ska jag iväg på glassprovning!


God morgon!



Har nyligen gått upp och har precis käkat frukost. Har tänkt ta mig en cykeltur vid tio-tiden. Får se om jag får nåt sällskap, Anna Lena verkar vara sugen att haka på. Alltid trevligt med lite sällskap!

Blir en korttur idag skulle jag tro, jag ska iväg vid två så då måste jag vara klar! Hinner inte trampa runt hela Trollhättans kommun då! *hehe*

Det kan ju alltid medföra nånting gott...



Håller på at läsa min älskade beskattningsrätt (märk irronin). Tyvärr är inte boken speciellt övertydlig, man får gissa sig till vissa förhållanden, typ vem som ska betala. Tex stod det "om skillnaden mellan preliminärskatten är mer än 10%..." skillnaden mellan vad och vad? Får hoppas att det inte kommer på tentan!

Däremot finnsdet ju även positiva aspekter med att läsa beskattningsrätt. Jag kommer ju bli en hejjare på att deklarera sen! Tex ska det nog gå att göra avdrag för tillfälligt arbete i deklarationen nästa år eftersom jag ska jobba i öst i sommar! Inte ill!


Men nu ska jag nog ta och sova!


Today



Va i skolan till klockan tre, va sista lektionen innan tentan och det blir nog en svår en... man kommer kunna få minuspoäng... lite taskigt, då kommer man ju inte våga skriva nåt om man inte är helt säker! Får sätta fart med plugget nu då så jag har nån vettig schans att klara den!

Klockan tre var lektionen egentligen inte slut, men Arvid slutade jobbet då och kom och plockade upp mig så vi kunde åka till Borås och köpa bil. Den här gången blev det bilköp, även om har varit lite klåpiga med lackningen.. man ser skarvar där de har maskerat... amatörer! *hehe* Men de ska fixa det här i Trollhättan så vi fick med oss bilen hem. hade troligen inte blivit nåt bilköp annars, vi är rätt så trötta på att åka till Borås.

Manpower ringde idag och det lät mycket bra! *jippi* Får de in nåt som passar mig kommer jag få komma in och skriva kontrakt, annars blir det till hösten eftersom jag redan har jobb i sommar. Jiho! Blir så glad! Hon sa att det var mycket intressant att anställa mig! Det låter ju bra, eller hur! *hihi*

Skulle egentligen get mig ut på en cykeltur idag, men så blev det inte. Kom en fin regnskur förut och nu börjar klockan ticka iväg så det blir till att cykla iväg imorgon förmiddag istället.

Ska ta mig en kopp te nu och sätta mig ett tag med skolböckerna, sen blir det nog en stunde framför tv:n också skulle jag tro.

Hemma igen



Återvände från öst idag. Var på Mäklarhuset på besök idag och besökt mitt sommarjobb. Sen bar det iväg till syster och hälsad på där ett tag, fick lite mat och sen åkte jag hem till mamma och packade ihop mina grejor. Sen bar det iväg hemmåt

Har fixat lite här hemma och just nu sitter vi och trycker i oss varsin piggelin!


Ute på vift i öst



Är hemma i öst för tillfället. Sambon är på kurs här så jag passade på att följa med för att kunna hälsa på mitt sommarjobb.

Idag har jag varit och hälsat på min gamla högstadieskola.. ja, lillasyster går ju där numera så det va väll egentligen henne jag hälsade på. Va så duktig så jag gick dit från manmma så det innebär en promenad på ca 4-5 km.

Nu är jag inne i Linköping eftersom systeryster där ville ha hjälp med att frakta hem en cykel från biltema som hon tänkte köpa. Så det är vad jag pysslat med den senaste timmen! Jäkla tid det tog för dom att få fram just den cykeln...

Snart (hoppas jag) ska vi åka "hemmåt" igen för att käka och sen ge oss ut på en cykeltur. Har lånat pappas cykel så det blir till att skruva ner sadeln lite annars kommer jag få cykla på tå!



Dagen efter



Igår blev det grillning vid slussarna och sedan bar det iväg på förfest hos Pernilla. Jag hade från början inte tänkt hänga med ut, men blev övertalad så det blev en sväng till Sand.

Och såhär dagen efter så sitter jag här och önskar mig någon form av sällskap, men allt folk är antingen bakis eller jobbar. Tänkte sätta mig en stund i solen på balkongen och plugga lite. Sen får vi se om symaskin åker fram, har en idé till kjol jag vill förverkliga.


5 mil



Japp, då har man cyklat närmare 5 mil! (4,9 om man ska vara exakt) Visst är jag duktig!


Trött är jag nu iaf... och tanken är att jag ska ner till slussarna tillsammnas med sambon och träffa massa folk och grilla. Tror jag tar med några filtar och lägge mig o sover i skuggan nånstans. *hehe*

Nä, bäst att sätta fart! Ska jaga efter sambon här nu så vi kommer iväg nån gång!


Ut med cykeln!



image339Ska alldeles straxt iväg på min första ordentliga träningsrunda på cykel! Har lyckats lura med mig Anna Lena också *hihi*. Får se hur mycket vi orkar. Har spanat in en runda som troligen kommer landa på sådär 35 km.

Har smörjt in mig i solskydd för jag har en känsla av att jag blir röd annars. Har laddat med två vattenflaskor och tagit på mig shorts och linne, för det blir nog varmt!

Har jag tur är jag hemma igen om två timmar!!




Nu så...


äntigen blir det till att krypa i säng. Är riktigt trött!

Fick sällskap av Sara och Linda förut. Va väll inte riktigt så jag hade tänkt mig kvällen, tanken var väll snarare att jag och Arvid skulle mysa i soffan framför nån bra film, men det blev ju trevligt endå. *hehe*

 Imorgon ska jag försök komma iväg på en cykeltur, så nu måste jag sova!


Lite fixat under dagen...



Har precis kommit hem. Var iväg och visade upp en av sambons bilar som han ska sälja. Det blev ingen affär idag, men det kan bli det imorgon. *hoppas*

För övrigt har jag jagat efter lite referenser idag. Fixat fram lite papper från skolan, typ betygsutdrag och registreringsintyg (eller vad de nu kallar det).

Har även hunnit med att plugga lite och solat lite på balkongen, får kika lite ikväll och se om det gav nåt resultat!


Vad kvällen bjuder på är inte bestämt än. Tror de flesta är partysugna, men jag skjuter nog gärna fram partyt tills imorgon så blir det en lugn och nykter kväll idag så jag kan dra ut skapligt imorgon och träna inför Tjejvättern. Har luskat fram en sträcka på 4 mil som jag tänkte jag kunde cykla sådär 8 ggr så har jag fått ihop mina 30 mil och lite till. Måste ju ligga i nu om man ska klara det...


Ska ta och plugga lite till nu så jag kommer ifatt lite i skolan också! *hehe*

Gårdagens Vår Rus!



image337
Igår var jag iväg och sprang Vår Ruset tillsammans med Sara och Anna Lena. Det var riktigt kul faktiskt! Kände att det kanske skulle vara dags att börja delta i lite fler springtävlingar igen. 5 km på lite mer än en halvtimme. Tog typ 34 min men starten drog på lite extra tid eftersom man blev tvungen att gå en bit bara för att folket framför gick.


Fick lite roliga saker när man kom i mål, bland annat en medalj! Och sen lite att knapra på.

image338
Man kunde starta i olika startgrupper beroende på om man ville springa, jogga eller gå. Vi valde jogga eftersom ingen av oss kände oss speciellt vältränade.Men tydligen var det väldigt många av dom som som skulle jogga eller springa som faktiskt gick! Jag fick springa sick sack mellan folk för att komma fram!

Så vi kom fram till att vi egentligen har sprungit mer än fem kilometer pga detta sick sack springande *hehe*







Made my day!



Manpower ringde nyss! Och jag ska dit på intervju nästa vecka! Verkar som om de tänker sig nån extraanställnig så de ringer in en till lite olika företag vart efter man behövs! Se om det blir mycket nu innan sommaren, eller om det kommer bli mest i höst... bara de inte vill ha en här i sommar... då får jag ju lite problem...


Men jag är glad! Jag ska nog övertyga dom om att det är mig de villl ha! *haha*


Hemma på lunch



Är hemma en snabbis och utfodrar mig själv och Anna Lena. Ska tillbaks till skolan sen och va lite duktig. Vädret är ju bara för härligt så jag hade ju faktiskt hellre legat på en solig gräsmatta än att sitta i skolan, men det är ju inte långt kvar till tentan nu så det gäller ju att plugga bäst man kan.


Soligta nya dag!



Ska snart iväg till skolan på föreläsning. Hoppas vi får många uppgifter att lösa så vi kan sitta ute mestadels av tiden. Vädret är ju bara för härligt!!


Idag står Vår Ruset på schemat. Ska bli intressant att se i viken takt vi tar oss runt.


Idag...



Har varit i skolan och lyssnat på Svensk Fast. Det var intressant. De pratade om hur de upplevde mäklarrollen, hur det är att arbeta inom yrket idag.

Dessvärre verkar det som om jag missade ett samtal från Manpower under den tiden.. får hoppas att de ringer imorgon igen, eller så får jag ringa upp dom kanske. Vore bra om jag fick det jobbet.


Nu ska jag få i mig lite mat sen ska jag och Sara knalla bort till Anna Lena och Lisa och kolla på hocky och dricka cider!


Snart dags att dra till skolan...



Råkade slumra till på soffan förut. Inte lätt när man inte får sova om mornarna *hehe*. Nu är jag iaf nyduchad och klar för att ge mig av till skolan för att lyssna på Svensk Fastighetsförmedling som kommer på besök. Får hoppas det blir bra.. se vad de säger om praktik. Tror de skulle bjuda på fika dessutom, inte illa!


Har varit uppe länge nu...



Har nyligen kommit hem igen efter att ha skjutsat iväg min sambo till tåget. Var tvungen att gå upp sådär 05.15! Skulle ju gärna sova lite till, men jag börjar känna mig pigg! Illa!

image335

Nu blir det godnatt för idag



Ska upp tidigt, tidigt imorgon! Ungefär 05.30 ska jag åka iväg med min sambo för att skjutsa honom till station i Vänersborg så att han kan åka iväg på kurs i Stockholm.

Fatta att det innebär att jag måste gå upp typ vid fem!!!

Uch! Måste försöka sova! Det lär ju gå så himla bra... *mutter, mutter*



God natt!


Lite förvarning hade ju inte varit helt fel...



Kollade på House förut, gillar det programmet, men just detta avsnitt var nog inget för mig. Fick blunda lite i slutet. Ok att de ska skära i folk och plocka runt bland organ det är ju kanske lite halvotrevligt, men när de ska börja plocka ut masar ur folk!! Mardrömmar säger jag bara!

Nu kommer jag inte kunna sluta tänka på dessa äckliga maskar... typiskt...


Snygg kavaj



Behöver skaffa mig en snygg och passande kavaj inför praktiken o.s.v. Har dessvärre lite ont om pengar just nu, men funderar på att beställa hem denna från H&M så fort jag får råd, kostar 498kr.

image334

Ihop med en snygg kjol och ett par låga klackar borde jag bli anständig nog för att praktisera mäklaryrket!


Tillbaks från Borås



Blev inget bilköp idag för bilen var repig, och inte lite heller! De ska åtgärda det så får vi se om det blir affär sen, om resultatet blir bra så...

Vi hade inte kunnat köpa bilen idag även om den varit i säljfärdigt skick. De som ordnar med ägarbyte m.m. stängde nämligen kl 17 men det talade inte säljaren om för oss.Lite dåligt stil. Vi åker ju inte hela vägen till Borås utan att tänka oss att det kan bli affär. Men han kanske tycker att det är nära nog att åka fram o tillbaks några gånger...


Och inget tygaffärsbesök blev av... min sambo verkade inte så sugen på att åka och leta och jag hade inte hunnit kolla upp var de kunde ligga så det blev bara tt åka hemåt igen.


Nu har vi käkat mat precis... hämtat hem från Max, smabbt men inte billigt, men mätt ät jag åtminstonde.


Jävla turkjävlar!



Bli så himla förbannad på alla dessa jävla turkar! Vi flyttade ju från Kronogården för att slippa dom, men dessvärre har vi en skomakare i byggnade som råkar vara turk och som drar hit hela tjocka släkten!

Jag menar inte nu att alla turkar är idioter, jag vet att många personer med utlänskt påbrå är hur trevliga som hellst. Men dessvärre finns det dom som är mindre trevliga... För mig är ordeet turk något neggativt. En turk en utläning som tror att han (för det är dessvärre oftast en han) är störst, bäst och kan allt när han i själva verket inte verkar kunna ett dyft och inte har någon som hellst respekt för samhället han lever i eller de regler som finns!

Just nu har vi en fin liten turksamling utanför på gatan, varav två bilar. När jag gick förbi nyss så började den ena genast "styla" med sin bil, som om jag skulle bry mig om en ful jälva turkbil?! Dessutom stod han med bilen mot enkelriktat! Vem fan ger dom körkort när de inte kan köra?! Idiot! Är inte första gången det kommer en turk och kör mot enkelriktat på denna gata! Blir så trötta på dom! Varför kan de inte respektera reglerna? Lagen?

Varför ska vi svenskar respektera dom och deras kultur och sedvanor när de inte respekterar det minsta som har med oss att göra? De strunta ju fullkomligt i våra lagar och regler, och i våra seder och bruk!

Sjusovare...



Har lyckats försova mig lite... vaknade för knapt 20 minuter sen! Men jag kan va rätt effektiv när det behövs! Sitter här klar och redo för att knalla iväg, bara tänderna som ska borstas.


Kom att tänka på att i Borås lär det väll finnas en hel del bra tygaffärer? Nån som känner till nån med många fina, men billiga tyger? Tänkte att jag kunde passa på att shoppa lite när jag ändå är där!


Nu säger mitt huvud godnatt



Dags att krypa till kojs snart tror jag, mitt huvud behöver få vila lite känns det som. Har haft spänningshuvudvärk i stort sett hela dagen.. jäkla visdomständer att de aldrig kan växa klart!

Imorgon blir det att gå på föreläsning och sen ska jag och sambon iväg till Borås och förhoppningsvis köpa en bil! En nästan ny fin bil! Hej då Passat och Golf!


En kram kanske?



Varför är det så att när folk träffas så får tjejerna alltid kramar av killarna och även av de andra tjejerna, medans killarna bara tar varandra i handen?


Romantiken flödar...


Har nyligen kommit hem från slussarna och årets andra grillning! Mysigt värre och med en kvarhängande doft av grillrök. Kan det bli mer sommar?!

Min kära sambo överraskade mig genom att plocka en buket blommor till mig! Det är nog första gången han plockat blommor till mig! Så sött av honom!

image333


























Sen började han kasta småsten på mig.. han kör tydligen på den gamla stilen: kärlek börjar alltid med bråk.

Beställning från H&M



Satt tidigare idag och klickade hem några fina klädesplagg. Men blev besviken när de flesta skulle levereras först v. 23. Så jag sket i det. Men vill verkligen ha byxerna, så nu fick några saker bli mina iaf! De ska finnas i lager, men trots det så ster det leverans v 20... får hoppas det kommer tidigare!

image331image332

Detta är vad som kommer ligga i paketet...

Antagen



Har precis kollat in mitt antagningsbesked för sommarens sommarkurser. Och jag är antagen till både datatekniken och matematiken!

Lite överambitiöst kanske att läsa sommarkurser, men sanningen är att jag kanske inte kommer att läser dom. De är mer en sista utväg om jag inte skulle hittat nåt sommarjobb, vilket jag nu har. Sen är nog frågan om jag inte ska läsa dom endå så jag får bidraget eftersom jag kommer ha ont om pengar i juli och augusti.

Sen beror det ju på om jag hinner. Det tar ju tid att plugga. Datakursen ska jag nog försöka hinna med, för det där vill jag lära mig. Sen matten är ju frågan.. va mera ett innfall att jag ville se om jag fixar högskolematte.. fördelen med den kursen är att de tillhandahåller allt material på nätet. Till den andra kursen måste jag skaffa mig en tjock engelsk bok, och jag tvekar starkt på att jag kommer att läsa den.


Men, men.. får som sagt se vad som hinns med.

En tupplur kanske?



Har varit iväg och bytt ut en av böckerna i beskattningsrätt till en som är rätttryckt, och nyligen har jag stoppat magen full med mat. Ska väll sätta mig och läsa lite, men nånting säger mig att jag kommer slumra till rätt bra då, med tanke på min språngmarch tidigare idag...

Vore ju helt klart bättre att spara den tröttheten tills ikväll, så man kan sova gott i natt...


Hurtig bulle...



Har sprungit 4km idag igen! Wiho, vad duktig jag är... får väll snarare säga: skyll dig själv. Är ju jag som anmälde mig helt frivilligt till Vår Ruset, så då får jag ju snällt träna om jag ska komma runt...

Nähä.. om man skulle ta och hoppa in i duschen så man kan uträtta några ärenden sen.




Varför är jag vaken nu för?!



Är hur trött som helst.. Har inte sovit så bra inatt, det tog helt enkelt evigheter innan jag lyckades somna. Men trots det sitter jag nu här och gäspar... allt för att kunna komma ut och springa sen... Ja, jag vet att jag är knäpp...

Dessutom verkar det lite fuktigt ute... och dimmigt...


Min nya stora last!



image330

Ett tips! De torkade jordgubbarna är grymt goda! Perfekta att sitta och knapra på under föreläsningarna!


Ny kjol!



Har sytt en ny kjol idag! Tyckte jag behövde nåt när solen sken så fint förut idag, dessvärre han den ju försvinna bakom massa moln tills kjolen var klar.. men, men.. man kan ju inte få allt!



image327image329
image328



Gäsp!



Igår blev det för-paty här och sen drog vi till O´Learys, vilket var rätt onödigt. Blev 60 spänn fattigare och jag o Arvid drog hem efter knapt en timme.

Först hade jag tänkt att jag kunde strunta i att följa med ut. Va ju inte så pigg på att festa, men kom fram till att det nog var roligare att sitta med kompisar än att sitta själv hemma (även om jag nog hade somnat om jag suttit hemma).

Sovit länge idag! Hade jag inte behövt. Drack knappt nåt igår så jag har ju ingen baksmälla att sova bort precis. Lite halvseg nu, men det släpper väll så småningom.

Fint väder är det ute iaf! Tänker sätta mig nu och sy en kjol som jag kanske kan ha ute sen så jag kan få lite färg på benen!


En pressent!


Min sambo dök upp förut med denna lilla söta påse som han gav till mig!


image324













Fina va! Ibland är han ju bara för gullig!!


Snart är det dags!



Uch!!! Ska gå till skolan om en stund och skriva tenta i Fastighetsbildningsteknik... Håller på med lite sista-minuten plugg i hopp om att det ska hjälpa, tror dock inte att det gör det...


Kan det inte alls så bra som jag skulle ha kunnat om jag började plugga i tid... Men, men.. inte mycket att göra åt det nu.. får hoppas på lätta frågor...


Går det så går det...



Försöker faktiskt plugga men det går inget vidare. Orkar inte koncentrera mig helt enkelt! Skulle helst lägga ner och glo på tv en stund och sen sova, men finns ännu vissa saker som jag känner att jag borde trycka in i skallen, så det blir ingen tv för min del...

Ska bli sköt imorgon när det är över. Tror ju inte att jag riskerar att kugga, klart godkänd lär jag ju bli, men det kan ju va skönt att känna att man kan frågorna...

Äh, skit samma! Det blir som det blir!


Som vanligt gör jag allt annat än det jag ska...



Nu har jag hållt på och lekt lite med utseendet på bloggen... kunde ju bli bättre fortfarande, men har inte tiden att sitta med det nu eftersom jag egentligen ska plugga!!

Så fy mig! Bäst att sätta sig med alla papper om fastighetsregering och avstyckning och allt vad det nu heter!!

Ingen som vill plugga åt mig?


Sista chansen



Imorgon gäller det, så jag får inte slösa bort tiden jag har idag på annat. Det måste bli till att plugga för fullt, har ju inte pluggat nåt direkt tidigare i veckan...

Har dock planer på att ge mig ut och springa så fort frukosten har sjunkit undan. Åtminstonde om vädret tillåter.. Måste ju även försöka hinna med att träna, har ju inte ens en vecka  på mig!


Men först: frukost!


Effektiv studieteknink



Tentan närmar sig och jag försöker plugga så mycket jag bara kan..

Hehe.. ljuger bra gör jag också! Har precis käkat och snart blir det till att sätta igång en film.. hehe.. ja, efektiv studieteknik eller hur?!


Lugn Valborg



Ja, kvällen blev lugn. Anna Lena och Pernilla kom hit, drack lite vin och snackade skit. Vi skulle ha gått ner och kollat på elden men eftersom den brasan inte är så stor så brinner den upp gaska fort så eftersom klockan tickade på rätt bra så blev det aldrig av att vi gick iväg. Ingen idé att gå dit om elden slocknat.

Va ju där förra året och det var ju en riktig besvikelse. Jäkla mini-brasor de kör med här! Räcker ju ingenting till.

Nu blir det sängen som gäller. Har inte pluggat speciellt flitigt idag så det blir till att sitta hela dagen imorgon. Så det är ju bäst o få lite sömn i så fall...


RSS 2.0