2011.02.25


Det händer ju då och då att man läser i tidningen om någon som har försvunnit. Man hinner tänka att "det var ju tråkigt". Sen går man vidare till nästa artikel.

Inte tror man att man en vacker dag faktiskt känner personen på bilden. Försvunnen. Tanken hinner bli mer än "det var ju tråkigt". Man undrar varför, vad har hänt. Och tanken försvinner inte, tanken går över i en känsla som stannar kvar.



 

2011-02-20


Ett år äldre! Och förhoppningsvis lite visare!

Dagen till ära firades med kakor och tårta med familjen. Fick mycket fint: en vävstol, två stycken olivträd, pengar (!!!!) och tre stycken matlådor med ingredienser till mat att ha i dom. Fick dessutom denna söta lilla "tårta på burk".




2011.02.17

Det närmar sig den där tiden på året då man blir äldre. Den där tiden då man måste vänja sig vid att säga en annan siffra när någon frågar hur gammal man är.

Och självklart ska det firas! Så tillbringade några timmar i köket med att baka smarriga kakor!





Självklart måste man ju provsmaka kakorna också.

 


2011.02.16


Kvällen bjöd på ett väldigt inspirerande och motiverande studiebesök hos twenty-eight days into september!

Lite bilder från deras fina ateljé:






Det fanns många fina kläder och shoppingsuget satte in. En positiv sak med tom plånbok är dock att jag håller mig från att inpulsshoppa...

Nu är jag iaf mer sugen än någonsin på att dra igång nåt eget, för se, det går ju att lyckas! Bara man vill och jobbar hårt!

 

2011.02.11


Idag har jag köpt en ny dator!!!

Wiii!

Va ju verkligen på tiden, är ju snart ett år sedan den gamla krachade. Och hittills verkar denna fungera utmärkt. Får bara hoppas att den vill leva i några år!

Ok, det var inte riktigt jag som betalade för datorn. För en gångs skull fick jag känna mig som en av de där bortskämda små barnen som får saker betalda av sina föräldrar!

Otrolig känsla måste jag säga!

Mamma betalade för kalaset. Visserligen var det med pengar som förr eller senare skulle tillfalla mig efter arvet från morfar. Men ändå, arvet var ju till mamma och inte till mig så lite bortskämd är jag ju, eftersom mamma gett mig pengar från sitt arv.

Så stort tack till mamma och till morfar (som dock varit död i ca 20 år...)!

 

2011.02.09


Något jag tycker om med den här utbildningen är när de bjuder en på resa till Stockholm och ett besök på årets Möbelmässa i Älvsjö!



Självklart hade vårt program en monter där några få personer från 3:an fick ställa ut sina saker.



Jag blev väldigt inspirerad av ovanstående mosaikvägg! Otroligt fint! Det fanns en annan vägg på ett annat ställe som visserligen var finare, men dum som jag var tog jag inget kort på den...



Temat på denna kurs slutuppgift är "yta och struktur" så jag fastnade vid denna vägg och inspirerades av hur man kan bygga upp en struktur på ytan.



Jag hittade en tavla som jag tycker är väldigt fin! Det är flera olika konstnärer som har fått måla en bit var som ska representera olika delar av Sverige, sedan har de satt ihop det till en enda stor tavla och effekten blev riktigt snyggt!

Efter en hel dag på Möblemässan blev man dock väldigt trött. Det var väldigt inspirerande och väldigt kul att gå där, men ännu roligare kommer det bli när jag själv får stå där och ställa ut!

 


2011.02.07


Tillbaks till skolan idag efter en hel veckas förkylning. Jag är ju nästan helt frisk igen. Så frisk som jag nu blir nu för tiden. Dvs jag är fortfarande snorig, men kan ju inte stanna hemma mera nu för då kommer jag komma långt efter i allt.

Jag har dessvärre inget internet hemma längre. Och efter lite funderingar så kom jag fram till att jag ska försöka klara mig utan fram till mars i alla fall. Får se om det går. Om inte annat så är det plånboken som bestämmer och han säger bestämt nej just nu. Vem vet, jag kanske kommer lyckas få lite vettigt gjort nu fram över när jag inte har ett internet som distraherar mig stup i ett!

 

2011.02.03


Hostar och snörvlar för fullt här hemma. Febern tycks ha släppt nu iaf och det är jag tacksam för!

Söta lilla mamma va här igår med massa frukt och grönsaker så nu kan jag kurera mig ordentligt! Just nu pimplar jag ett hopkok av vitlök, citron, honung och timjan!



Så hoppas jag blir av med den här skiten lika snabbt som jag fick den! Har inte tid att va dålig och jag tycker att det verkligen är på tiden att jag ska få bli frisk! Helt frisk utan denna eviga lilla småsnuvva som förföljt mig hela hösten och vintern.

 

2011.02.02


Vet inte om jag mår bättre eller sämre idag. Öm är jag iaf i hela kroppen. Och trött, och så börjar jag undra om jag inte har feber.

Jag skulle ju bli frisk nu! Få tillbaks energi och ork!

Får hoppas detta är sista rycket för min evighetsförkylning. Sen kanske jag kan få bli frisk på riktigt!

 

2011.02.01


Orkar inte. Inte mer nu.

Tre timmars sömn blev det innan jag vaknade av att jag knappt kunde andas.

Halsen känns tjock och jag känner ett lätt tryck över bröstet. Det kliar och är irriterat i halsen. Långt ner i halsen. Så fort jag tar ett andetag irriteras luftrören. Jag sväljer, och sväljer för att få bort det som inte finns där. Det som irriterar. Det osynliga som inte låter sig sväljas bort.

Jag som trodde att jag kanske skulle få bli frisk nu.

 

RSS 2.0