2011.01.31


Det börjar arta sig i flyttkaoset! Har nästan fått ordning på rummet och börjat få upp kökssakerna. Dock kom jag fram till att en 140 säng hade varit så mycket bättre än min 160 säng... Ska se om jag inte kan hitta en mindre säng så jag får in allt som jag vill.



Det värsta är att när vi väl fått hyffsad ordning här hemma så är det dags för hyresvärden att börja renovera så då blir det ju till att börja om igen...

 

2011.01.27


Idag har vi varit kreativa i skolan! Vi fick i uppgift att öva oss på att skapa kontraster. Där vi bland annat skulle göra små kollage med olika material för att se hur en yta kan varieras i utseende.



Resultatet blev både bra och inspirerande! Jag fick flera idéer om hur jag kan gå vidare med dessa pappersbitar och skapa bilder och tavlor av dom! Tanken var visserligen snarare att få idéer om produkter man kan skapa med hjälp av detta, men jag tänker inte riktigt så när jag gör kläder.

Här är resultatet av hela gruppens arbete under eftermiddagen:



 


2011.01.27


Lyckades försova mig med över en timme. Så går det när kroppen får för lite sömn. Kände att det inte var någon idé att stressa så sitter nu här i lugn och ro och äter frukost!



 

2011.01.26


Måste ju visa bild på mina fina potatissticks-hållare som jag gjorde i förra kursen!



Detta exemplar gav jag till pappa och M-L i julklapp! Och den vita här under fick mamma och Ingwar!



Blev riktigt nöjd med dom som produkt, men de tar evigheters, evigheter att slipa till dom. Plus att färgen behövde torka ett dygn mellan varje målning vilket gjorde att det tog rätt lång tid att få dom klara. Men har en till som jag ska göra klar och ha själv, eller sälja... har inte bestämt mig än.

 


2011.01.26


Hade en intressant lektion i skolan idag om textila material. Bland annat pratade vi om det som visas på bilderna nedan.



Det kom upp förslag på att vi skulle elda hampan istället för att göra tråd av den. Användbar växt verkar det som. :P



Det fina gula trådnystandet är ett garn av bananfibrer. Japp, gjort av banan. Jag har ingen aning om hur det går till, men kan inte låta bli att fundera på om det är möjligt att spinna eget banangarn. Hade varit rätt kul att iaf testa!



Ytterligare ett sånt där konstigt garn. Som det står på lappen, så är det gjort av mjölkfibrer. Jag visste inte att det fanns fibrer i mjölk som gick att göra tråd av. Liksom hur får de ihop fibrerna? Och hur blir dom till trådar?

Vi fick i uppgift att ta reda på mer fakta om olika material. Jag och min grupp ska ta reda på mer om fruktfibrer och om bladfibrer, vilket innebär att jag får ta reda på hur man gör banangarn!

 

2011.01.25


Var duktig idag och åkte till skolan tidigt för att skriva klart en uppgift som skulle varit inne för ett tag sen.

Det började riktigt bra med att jag inte ens kom in i lokalerna! Fick sitta och vänta en halvtimme på att klockan skulle bli tillräckligt mycket för att dörrarna skulle låsas upp!

Sen när jag väl sitter här så kollar jag mailen och ser att jag fått ett svar från läraren som ska ha uppgiften. Jag hade frågat om den text jag hade tänkt använda mig av var ok att använda (vilket ha sa att man kunde när han pressenterade uppgiften). Svaret jag fick var att det "var en möjlighet" och sen en lista på fem böcker som "skulle ge mig mer"...

Undra om jag kan maila tillbaks och säga att hela uppgiften inte ger mig ett skit? Att jag tycker den är onödig? Och att det är därför jag inte gjort den innan...

 

2011.01.24


Dagens kvällsmat består av lite halvt improviserad grön ärtsoppa!



Man tager vad man haver som det så fint heter. Gröna ärtor fanns i frysen. Sen var det bara att ha i lite lök, vitlök, buljong, grädde och kryddor! Smarrigt!!


2011.01.24


Satt och blädrade i tidningen som så snällt dyker upp i brevinkastet gratis varje morgon och hittade en artikel om studenternas knapra ekonomi. I artikeln har de även klistrat in denna fina lilla budget:



Och nu måste jag bara beklaga mig lite. För flera av dessa poster lägger jag inga pengar alls på. Av den enkla anledningen att jag inte har råd.

Bostad: Ok, min hyra ligger på 2700, så jag kommer lite billigare undan. Fast det är ju visserligen för att jag bor i kollektiv, hade jag bott själv i en etta så hade hyran landat på ca 3400 kr.
Mat: Jag sätter varje månad över 1200kr till ett matkonto. Dessa pengar använder jag även till hygienartiklar och förbrukningsvaror.
Kläder och skor: Eh... jag skulle bli överlycklig om jag kunde ha råd att köpa kläder för 520kr varje månad! Det senaste jag köpt var en stickad tröja på rean, just för att det va rea och kostade 99 kr.
Hygien och hälsovård: Hygienartiklar går på mitt matkonto. Däremot har jag läkarbesök att betala vilka är lite svårt att säga hur dyrt det blir, men rimligen går det på mellan 100-400 per månad.
Tv, telefoni och dagstidning: Eh... ja.. dagstidning har jag bara för att den är gratis, något sånt har jag inte råd att betala för. Telefoni går på 199 kr per månad. Jag skulle kunna tänka mig att det är tänkt att tv-avgiften går här under, men jag har ingen tv och därav betalar jag ingen tv-avgift. (Och av de studenter som faktiskt har tv så är det ytterst få som faktiskt betalar tv-avgift)
Kåravgift: Min kår är visst dyr... 40kr per månad blir det.
Hemförsäkring: Detta kan ju variera rätt bra. Min går på ca 100kr per månad och det är vi två som delar på så 50 kr allt som allt. Plus en personförsäkrning på 60 kr per månad.
Förbrukningsvaror: Hamnar under mat
Kollektivresor: LYX!!! Här cyklar man! Har lyxat till det med buss nån enstaka gång under vintern nu för att det näst intill har varit omöjligt att cykla, vilket blir max 100kr per månad.
Tandvård: Tandläkaren är inget man går till om man inte måste...
Fritid: Något jag tolkar som ett finare ord för "fest". Är nog trotts allt en ganska rimlig slant, 400 kr per månad till att festa. Sen tror jag väll att träning ska hamna här med vilket jag klarar mig rätt billigt undan med 200kr per månad. Skulle man gå på gym får man räkna med det dubbla.
El: Varierar ganska bra, men siffran verkar rimlig.

Så en kommentar kring studiematerial, i min utbildning behöver vi knappt köpa nån kurslitteratur. Dock får vi ju stå för allt material själva vilket brukar landa på minst 2000 kr per månad för mig. Normalt går de slantar jag har över till material. Vissa månader har jag mycket pengar att lägga på materal, och vissa andra finns det inte så stort utrymme för den här posten. Och på min utbildning behöver jag faktiskt lägga pengar på detta för annars skulle jag ju inte kunna lära mig nåt och just därför går oftast de pengar jag har över till just material. Pluss att jag nu faktiskt har börjat läsa företagsekonomi där det faktiskt krävs kurslitteratur, så det kommer bli en väldigt dyr post för mig...

Sen är jag ju inte så duktig att jag faktiskt betalar allt månadsvis. Vissa poster betalas en gång per år/halvår, andra betalas en gång per kvaral. Dessa poster vet man oftast inte heller i förväg hur stora de blir så det är svårt att budgetera för dom.

Men inte behöver man gå back som student. Men det blir ju ingen lyx och vissa saker som kanske tycks vara självklara blir sådant man får prioritera bort.

 

2011.01.24




Förberedelser för screentryck. Har dock inget tyg än utan får snällt vänta på att csn ger mig pengar, sen blir det trycka av! Har tänkt mig att det skulle kunna bli några kuddar av det här, eller kanske nån påse. Det återstår se.

Har flera andra idéer på vad jag skulle kunna använda som tryck till screentryck. Ska försöka hinna skissa ner några idéer, men skulle egentligen behöva annat skissmaterial än vad jag har.

 

2011.01.24


Sitter och mumsar i mig min frukost och hummar med i tonerna av Melissa Horns underbara musik.



Jag känner mig pigg, allert och på bra humör. Det känns som om det skulle kunna bli en riktigt bra dag. Det var länge sen jag vaknade med ett sådant humör.

Om en timme har jag uppropp på min företagsekonomikurs.Det ska bli intressant att se hur jag ska hinna med allt. Men det rör sig om fyra månader. Fyra månaders hårt jobb, och det kan det ju vara värt.

 

2011.01.21




Börjar dagen med att kurera mig... Tänker spendera de närmsta timmarna i sängen för att samla krafter inför kvällens homeparty!
 

2011.01.20


Just nu är jag så trött, så trött! Det blev inte många timmars sömn inatt. Delvis för att jag satt uppe och skrev kursportföljen och delvis för att när jag väl försökte sova så lyckades jag inte somna. Men var uppe tidigt eftersom jag var tvungen att sätta mig och klart kursportföljen och sedan lämna in den. Och visst fick jag in den i tid.

Mamma var så snäll och lånade ut bilen till mig idag så jag kunde ta den till skolan och slippa släpa på alla grejerna på cykeln. Så när jag skulle åka från skolan upptäckte jag att det var punktering! Så det var bara att stanna, på med varningsblinkersen och ut och skruva däck. Men det ville sig inte rikgit. Byta däck kan jag. Däremot ville just det här reservdäcket inte lämna bagagen. Jag kämpade med det i säkert en halvtimme innan jag gav upp och satte mig att vänta på mamma. Jag resonerade lite så att det är bättre hon får ta sönder sin bil själv. Vi kom fram till att nåt helt klart var fel eftersom den där strategiska saken de skruvat fast däcket med inte ville lossna. Men mamma slet loss det och sen gick det undan och hem kom jag. Sådär en timme senare än det var tänkt och inte han jag med att springa de ärenden jag hade tänkt passa på att göra medans jag väntade på att mamma skulle sluta jobbet. Men, men... ska väll inte klaga. Tyvärr lär ju inte min förkylning bli bättre av en timmes väntande i en kall bil.

 

2011.01.19


Idag är jag duktig och sitter i skolan och jobbar. Har varit här sen klockan ett eftersom jag inte somnade förren straxt innan sex i morse...

Passade förut på att spana in utställningen av produkterna mina klasskamrater gjorde till slutuppgiften. De har lyckats riktigt bra måste jag säga!





 

2011.01.18


Mer inspiration! En sån här klänning skulle jag verkligen vilja ha i vår/sommar. Så nu blir det till att skissa på mönster och planera hur jag ska sy en!



Även den här klänningen är väldigt fin med omlott-detalj och puffärmar. Också något som jag skulle vilja skapa själv och ha att partja i i vår!



 

2011.01.18


Sitter och spanar in lite fina kläder. Hittade denna bild från D&G summer/spring 2011. Blir helt förälskad i klänningarna! Vill ha! Men har en känsla av att prislappen ligger en bra bit över vad jag har råd med så jag får helt enkelt inspireras och skapa eget.



När jag höll på att klicka mig runt på D&G hemsida så hittade jag även dessa två klänningar som jag tycker är helt otroligt fina!






 

2011.01.17


Vardagslyx!!



 


2011.01.16


2011.01.16


Känner mig smått handikappad...

Igår var jag duktig och klippte ner granen och slängde ut den... det resulterade i två spruckna blåsor på insidan av fingrarna på höger handen. Så så fort jag gör något med höger hand så går såren upp...

Väldigt praktiskt när jag har saker jag behöver fixa till kursportföljen. Vissa grejer kan jag inte riktigt göra med vänster hand...

 

2011.01.15




Jag håller på att rensa ur min garderob. Nu ryker allt som jag inte använder, allt jag egentligen inte vill använda och allt som är trasigt och slitet!

Och tyvärr lillasyster Petra, den här gången tänkte jag nog försöka sälja en hel del av grejerna, men du får gärna plocka av det som blir över!

 

2011.01.14


Idag var jag o kollade på min nya lägenhet för första gången!

Det kommer bli så bra!! Det finns uteplats, diskmaskin och tvättmaskin!!

Enda lilla minuset är att mitt rum är rosa...



Tapeterna är jäkligt slitna, men dock är mitt rum det enda rummet i hela lägenheten som inte kommer få nya tapeter! Men skam den som ger sig! Jag ska minnsan försöka tjata mig till nya tapeter! Fast det blir inte förrän 1 mars då vi får förstahandskontrakt på lägenheten... så en månad får jag allt stå ut iaf.

 

2011.01.12

Idag när jag kom hem så väntade en trevlig överraskning på mig.

Ett försenat julkort!!

Och inte vilket julkort som helst!



Visst är han söt!

 

2011.01.12


I valet och kvalet...



Det är egentligen inget vidare stort fel på mina ögon. Snarare har jag rätt bra syn, bortsett från att det finns ett brytningsfel. Och det skulle inte ställa till något problem om jag bara satt still och tittade på samma punkt hela tiden.

Men nu är det ju inte riktigt så, jag råkar ju röra på mig då och då under dagarna. Vilket ibland resulterar i väldigt trötta ögon och ibland även huvudvärk.

Så nu gör jag slag i saken! Dags att bli glasögonorm!

Men det här med att välja.. Vill ju gärna ha ett par snygga moderna glasögon, dom gärna är moderna några år sådär, för räknar inte med att kunna köpa nya bara för modets skull! Nu är det dock så att dom där som ser så sjukt snygga ut på andra människor ser sjukt lustiga ut på mig... Så nu har jag lånat hem fyra stycken som kanske inte är super duper moderna, men jag ser inte helt knäpp ut... bara lite... lustig...



Och så till valet....

 

2011.01.11




Idag har jag roat mig med att göra klart min slutuppgift. Eftersom jag redovisar på torsdag så hinner jag inte göra klart min klänning som jag hade tänkt göra från början så jag gick över till att göra klart en av mina andra idéer, nämligen en identitetsbricka med ordspråk på.

Resultatet blev inte så illa. Lite skevt blev det kanske på sina ställen, men jag hoppas den duger till redovisningen.



Nu är jag sådär lagom seg och skulle helst bädda ner mig framför nån bra serie, men ikväll börjar träningen igen och jag har verkligen ingen ursäkt till att inte gå! Visst är jag lite snuvig, men när är jag inte det?

 

2011.01.08


Lördagen bjöd på födelsedagsfirande för Elin.
 


Cicki m.fl. hade bakat sin berömda chokladtårta till Elin som present.



Gott var det, och det blev en del ordvitsar med anknytning till formen på tårtan och rätt mycket fnitter. Kul hade vi och avslutade kvällen på [hg].

 

2011.01.07


Btw!

Jobbet jag sökte igår, guess who called today!!

Jag ska dit på intervju nästa vecka!!! Wiho!! De hade läst min ansökan och de tyckte det lät väldigt bra och de var väldigt intresserade av mig! :) Lite självskryt sådär.

De var snabba måste jag säga!

 

2011.01.07

Idag var jag en duktig flicka och begav mig till skolan för att jobba på min slutuppgift.

Detta ska då bli ett brodyr på en klänning. Ägnade dagen åt att göra skissen för hur det ska se ut.



Och så här blev den färdiga skissen:



Det syns nog inte så bra alla detaljer på bilden, men än så länge är jag nöjd!

Nu återstår dock bara det gigantiska arbetet att brodera allt också! Tacka vet jag maskinbroderi, dock kan jag inte påstå att jag vet hur man gör så det kan bli många svordommar innan det här blir klart.

 

2011.01.06


Ännu en oproduktiv dag...

Känns som om jag inte kommer nån stans med sånt jag behöver göra. Visst lite har blivit gjort, har skrivit en ansökan för ett jobb, diktat ihop en ett kort personligt brev för att söka jobb på [hg], promenerat till ryd och tillbaks för att hålla syrran sällskap en liten stund och målat en tavla (som tyvärr blev rätt ful).

Men inte har jag lyckats måla ett enda streck på broderimönstret jag ska göra för skoluppgiften!

Får bli nya tag imorgon!

 

2011.01.05


Det är extremt varmt här inne just nu. Håller på att få värmeslag!

Min tanke var att sova (ja, redan!) men börjar tro att ett varv ut i snön vore bättre motiverat...

Får ta och skruva ner elementet för sömn vore bra. Ska upp till skolan imorgon var planen så behöver sova, så lika bra att börja nu så kanske jag lyckas få ihop tillräckligt många timmars sömn för att orka upp imorgon!

 

2011.01.04



Kan inte låta bli att tycka om den här låten!

 

2011.01.04




Längtar tillbaks...

 

2011.01.04


Idag har det snöat konstand och jag har snällt hållt mig hemma..



För att cykla i snöoväder är inget jag kan rekomendera. Speciellt inte med en kliande näsa och begynnande förkylning...

Känner mig dock aningen oproduktiv...

 

2011.01.03




Den här låten får mig alltid att tänka på London.. Jag lyssnade alltid på den när jag åkte tuben. En låt som jag tycker mycket om som får mig att känna mig glad men samtidigt lite vemodig.

 

2011.01.03


Tror bestämt jag börjar bli sjuk...

inte bra!

 

2010.12.31

Det nya året firades i Trollhättan tillsammans med nära och kära!



Första förberedelsena!



Efterrätten nästan klar!



Här förbereds förrätten, och jag har hunnit hoppa i nyårskläder!



Varmrätten nästan klar!



Nästan hela gänget samlat vid tolvslaget! Såg några fina fyverkerier, men måste säga att det var lite fjuttigt i år.



Vi gick en sväng för att kolla uteställena, men gav upp efter att ha kikat förbi Lipz och O'Learys och konstaterat att allt annat var stängt. Kvällen avslutades med sällskapsspel!

Mycket trevligt och lyckat nyår!

RSS 2.0