Snart på väg




Imorgon åker jag till öst!
Ska hällsa på hemma lite och självklart gå på skänningemarken (det är därför jag åker överhuvud taget!).
Se om man regnar bort i år igen.. vädret är ju inte så lovande nu för tiden.


Har packat nästan allt nu. Har lite tvätt kvar som måste ner i resväskan.. den ska bara torka förs.
Blir att åka tidigt imorgon. Ska köra Arvid till jobbet först. GÄSP! 06.30 bär det iväg... fördelen är ju att jag är framme vid 9-10 nån gång... hade tänkt passa på att hällsa på lite folk så det kan ju va bra.



Nu ska vi käka lite te o mackor här.


Shopping, shopping!



Ska snart åka och handla! Jiho!!
Inte för att jag vet vad jag vill ha, men det går säkert alltid hitta nåt!
Synd bara att det har kommit massa höstkläder när man fortfarande tycker att det ska vara sommar.Inte för att det är tillräckligt varmt och soligt för att va sommar, jag bara vill att det ska vara det!


image48

Irriterad!



Blev lite irriterad förut. Datorn som vi köpte har bråkat lite. Skärmen slocknade och sen tändes den upp igen, och så kommer det upp ett felmedelande om att bildskärmen-nånting slutade fungera men har nu återställts. En gång igår och en gång idag. Hum.. Vi va o frågade där vi köpte den om den ska göra så. Då frågade de förstås om det var vi som hade installerat den. Ja, det gjorde jag. Vem fan vill betala tusen spän för att nån ska "installera" den. Det var ju bara att sätta igång datorn och så installera den allt själv, det enda man behövde göra ibland var att klicka på nån knapp att den skulle fortsätta eller ok. Så svårt var det..
Men nu så kan man ju fråga sig om de menar att  jag ska ha gjort nån inställning så att datorn gör som den gör, eller menar de att det är nån förinställd funkton som gör att skärmen slutgar fungera? För jag har deffenetivt inte ställt in den så att nåt ska sluta fungera lite då och då!
Förslaget vi fick var att vi kunde lämna in den så kunde de köra nånting och kolla så allt står rätt till med mjukvaran. Skulle kosta femhundra. jippi. Men om mjukvaran inte fungerar som den ska så är det alltså mitt fel? Eller varför ska jag annars behöva betala för det? Är det fel på varan så ska man kunna reklamera och det är gratis!
Förresten så står det i konsumentlagstiftningen att information för installering och hantering m.m. ska följa med varan, så vaför skulle jag behöva betala för att nån ska installera den, det ska man ju kunna göra själv!


Uch! Irriterad! Men nu har jag skrivit av mig lite. Det kommer hit en sen med som ska kolla igenom datorn och se om det är nån konstig inställning nån stans eller  om det finns nåt annat fel. Alltid bäst att låta nån man litar på kolla först och få lite bättre info inan man lämnar in nåt till några som man inte alls känner...


image48

Die Hard 4.0



Har precis varit på bio och sett Die Hard 4. Riktigt bra! Absolut värt att se!


Är nu nyklippt. Klippte lugg.. blev lite orolig där ett tag när frisyren började likna den jag hade i åttan! Men det blev bättre än så tack och lov! Blev dock inte riktigt nöjd, men inte värre än att jag kunde rätta till det när jag kom hem. Bara fram med saxen och trimma till det sista på luggen lite så blev det bra! Hehe...

Det enda som behövs göras nu är att bleka utväxten... Nu när man har lugg så syns ju den på ett annat sätt än tidigare... va lite rädd att det skulle bli en snygg rand, men lyckligtvis var utväxten så pass lång så luggen består enbart av utväxt! Ska skaffa mig någon frivillig som får färga håret på mig nästa vecka när jag är hemma i öst.


Fan vad det regnar nu! När ska det sluta igentligen?
Men det är väll lungt.. den tropiska värmen kommer till jul istället...

Aj då..



Ny datorn har nog inget office paket...
Det var ju inte så bra. Finns ju visserligen nåt som heter works som liknar word och excel.. men jag behöver ju powerpoint också!
Blir lite irriterad på säljaren. Han frågade ju vad vi skulle ha datorn till. Skolarbete svara jag. Varför säger han inte då att det inte finns allt på datorn då? Han kanske bara är glad att nån ska handla av honom!! *grrr*

Hoppas det finns fast jag inte har lyckats installera det... Arvid får titta på't sen medan jag är hos frisörn. Så kanske han kan få lite hjälp... det kanske går att flytta över/kopiera programen från gamla datorn? Fast det kanske man inte får...?


Nytt och frächt




Sitter nu här med min nya dator!
Den känns lite ovan, men oh så kul det är!!!

Förhoppningsvis har den installerat klart allt nu så det bara är o köra igång med allt som ska fixas!!



image48

Imorgon ska jag leka!




Med min nya dator!!

Hihi!!



Klipp, klipp



Har bokat tid hos frisörn!
Ska dit imorgon... gick ju fort, men fördelen är ju att nu blir det av!

Har funderingar på nåt åt det här hållet:  


Kan ju hinna ändra mig, eller om frisören föreslår nåt annat...
Får ju se hur det blir!



Måste bara bleka bort utväxten sen också.
Men det fanns visst friviliga till det... om nu det är bra eller dåligt återstår att se...


Bara att konstatera



Nu har jag konstaterat att det finns ingen brännare på denna dator.
Har letat och letat i hela datorn men det verkar helt enkelt som om vi har två vanliga cd-läsare på datorn.
Varför kan man fråga sig!

Så hur gör jag nu?
Måste ju ha en brännare!

Lösning: Så fort bilen kommer hem så ska jag åka till Elgiganten och köpa en bärbar dator för 4990 kr.

Hihi! Jag gillar att va rik!!!


image48

Man är bra konstig ibland




Sitter nu här... och är faktiskt trött för en gångs skull! Ögonen håller på att glida igen! Det är ju bara ungefär 12 timmar sedan jag gick upp.. ok 13... borde klara ett antal timmar till...
Jaja, märks ju straxt när man har lagt huvudet på kudden och försöker somna. Då brukar det ju inte gå lika bra...


Bad hair-day



Sitter nu här och ser ut som nån som inte tvättat håret på år och dar!
Redigt snygg i håret må jag säga... tur att jag inte måste gå ut idag.
Men vad gör man inte för den kära hårbotten? Undra hur länge det ska få sitta i?


Vad hände med vädret?



Är det sol jag anar som lyser igenom fönstret måntro?!
Känner mig lite smått chockad... vad hände med regnet?!


image47

Nytillverkat



Hängselkortbyxor till Wilma



image44

De är inte riktigt helt klara än, det ska sitta resår i byxbenen,
och de måste jag mäta på lilltjejen innan jag trär i dom så de inte blir för tajta.

Så här ser den ut bakifrån.


Kanske en sängfösare?



Nu sitter jag här igen framför datorn. Uch och fy på mig. Har inte varit utanför dörren ens idag! Men det blåser och dessutom hade det kunnat börja regna när som hellst! Vet dock inte var regnet tog vägen....?

Funderar på att fixa mig lite popcorn... den här gången ska jag inte bränna mig hade jag tänkt...
Frågan är vad man ska dricka till... Hum.... slurp!


Ska nog försöka övertala Arvid att vi ska köpa en bärbar dator.
Finns en billig på Elgiganten för 4990 kr. 80GB hårddisk (om man ska lita på mina datakunskaper så har våran nuvarande dator sådär 28GB... lite skillnad) DVD-brännare och inbyggt trådlöst nätvärkskort...
kanske skulle va nåt att investera i....
Undra hur lång garanti man har...?

Den finns ju inte!



Har precis konstaterat att jag måste iväg till biblan igen om jag ska kunna komma vidare med mina skoluppgifter.
Dessvärre verkar det som om biblioteket här inte har den boken... eller någon bok överhuvudtaget som handlar om excell! Man får ju inte upp några träffar när man söker efter det! *gggrrr*

Och inte har jag hämtat ut tentan än heller... fan vad bra det går! Vet ju inte var de har plaserat nya receptionen... så det kan bli lite problematiskt... om man ens får komma in i den nybyggda delen av skolan... inte vet jag.

Tror jag ska ta en liten paus från datorn och plocka fram symskinen istället!

Aj, aj ögonen



Har suttit framför datorn nu hela j***a dagen! Något trött på't vid det här laget...

Har ju visserligen inte bara gjort det jag skulle. *hihi* Har beställt böcker och dessutom beställt framkallning av lite fotton! Det var verkligen på tiden 193 bilder "skickade" jag in.... har nog 1000 bilder kvar att framkalla... men det får vi ta senare... när plonboken tycker att det passar!


image42

Min hemsida är i alla fall klar nu.. återstår att se om jag lämnade in den på ett korekt sätt...

God morgon!




Herre gud! Solen skiner! Är lite smått chockad.... har inte hämntat mig riktigt än...
Måste bara ut idag helt enkelt! Tänker inte sitta inne när det är så här fint väder! Å nä!

Sån tid det tar!



Har gjort hemsida nu... nästan. Är några små, små detaljer kvar.... typ all text om mig... hehe...
Får sätta mig framför tv:n sen o försöka författa ihop nåt finurligt...

Datorn gör sällan som jag vill, trots att jag gör mitt bästa för att tvinga den till det. Bästa strategin är hot om våld och ond bråd död. Då brukar de flesta elektriska apparater ge med sig till slut och fungera ganska bra!  hehehehe....

Göra



Måste börja på min hemsida nu. Tråkigt. Har en del kvar att läsa i böckerna, men det verkar inte stå nåt om hur man gör hemsidor där ändå.


Jag kan se himlen!



Japp! Solen tittar fram bakom molnen! Helt otroligt! Får väll ta och gå ut och sätta mig i gräset istället för att vara här inne framför datorn... hum..

Är en aningen långtråkigt just nu faktiskt. Väntar på att nåt ska hända. Av erfarenhet vet jag ju att inget händer så vida man inte ser till att det händer, men jag vill va lite hoppfull idag och tro att det ska ske nåt skoj i alla fall!

Får se om det blir någon utflykt inorgon. Beror nog på hur mycket vatten som finns kvar på marken och om vägarna finns kvar. Än så länge är det ingen större risk för översvämning här, men inte långt härifrån så finns det gott om vatten har jag hört. Kanske skulle tipsa pappsen om att investera i en båt...

Undrar om det finns nåt fika här?



Idag var det... måndag eller hur?




Fan vilken koll jag har... tror fortfarande det är helg. Jag är ju ledig så det gör då inget.... bara det att ingen annan har fått för sig att det ska vara helg...

Sitter hemma hos pappsen nu och passar på att låna datorn lite.. har jag tur så får jag kanske lite mat också!

Folket här har varit iväg till tyskland och handlat massa dricka! (Det är ju 50-års fest på gång) Har fått lite godis och en stor flaska innehållande någon form av jordgubbar. Ska nog provsmaka lite ikväll!


Seg bakis-söndag



Va ute o drack lite igår med systeryster för ovanlighetens skull!

Skulle egentligen bara käkat en räkmacka och druckit nån cider till, men inte fick vi nån räkmacka inte! Brödet var slut... hum.. fick käka cesarsallad istället med kycklingspett. Kycklingspetten var ju hur goda som hellst, och salladen va ju ok tills Malin började snacka om att det knastrade lite och granskade ett salladsblad och kom fram till att det måste vara grus... mums, mums.... Jag tänkte genast på småkryp som kunde finnas kvar och fick en smått smålustig känsla i maggruppen.

Vi fick sällskap också av Jocke och hans kompis Alexander. Tack vare dom så fick vi en hel del att dricka! Servitören lyckades tappa bort Alexanders kort så där tjänade han in lite gratis dricka (och indirekt betyder det att jag fick gratis dricka) När de efter mycket ledande lyckades hitta kortet igen så drog vi tillbaks till syrran och söp upp hennes "barskåp"

Vad som oroar mig mest är att klockan inte ens är tio och jag är uppe och vaken... hade gärna sovit lite till, är faktiskt trött, men vad ska man göra! Jag ligger på en soffa som faktiskt är en aningen för kort för att mina fötter ska få plats... och det är nåt förskräckligt ljust där ute! Syrran sover fortfarande lite tror jag... hon snarkar i alla fall inte. Mitt eviga knappande på tangentbordet kanske är lite störande?

Undra bara när man kommer vara körduglig idag så man kan åka "hemmåt" (är ju i öst nu så det är ju inte mitt hem jag ska till).

Ska väll undersöka om syrran har nån bra film jag kan glo lite på....

Brännskadad




Gjorde popcorn förut... Och smidig som jag är så lyckades jag bränna mig på kastrullen...
Så nu har jag ett fin-fint brännmärke på armen. Ingen blåsa än, men det kommer väll. Har behandlat med aloevera nu ett bra tag, får se om det hjälper... är ganska stort märke.

Nähä.. om man skulle ta och laga lite mat kanske. Annars får jag nog svälta.. ingen annan här lär ju laga den åt mig... fast man kan ju alltid muta lillasyster... fick henne att städa toan igår så det kanske kan funka! Får spela lite på min skada det kanske kan frambringa lite sympati hos henne.. *hehe* Se vad jag kan komma på mer som hon kan göra, måste ju passa på om man kan bli uppassad!

Helgen




I lördags var jag och Arvid på Liseberg med lillasyster. Roligt hade vi och mycket karusell åkte vi!
Lyckades vinna några gosedjur och så handlade vi lite roliga saker...

                                                        
Duchmössa. Hade den inte varit så                    Fossingarna i kristallhallen
dyr så hade den fått följa med hem!



Igår blev det städa av här hemma. Så nu är det skinande  rent i lägenheten.
Gäller att passa på när man har gratis arbetskraft på besök!



RSS 2.0