Uppdatering till mamma


Varsegod lilla mamma, nu ska jag hålla dig uppdaterad om vad jag gör så du slipper oroa dig för om jag lever eller inte.

Till att börja:



London!

Första dagen i skolan började med en jäkla massa tunelbaneåkande, tuben som det så fint heter här. Tar lite över en halvtimme att komma till skolan. Och ja, kära lilla mamma, jag kan förstå varför terroristerna väljer att spränga sig i londons tunelbanor. De är smockfulla!

Så var det dags för testet i skolan som skulle visa om vi kommer klara av att ta camebridge examen eller inte. Tack och lov involverade det ingen skrivdel, så jag klarade mig! Får till och med skriva den svårare av de två examen som ges, den så kallade CAE.

Och du behöver inte vara orolig för att jag ska känna mig ensam, det kryllar av folk här. Och med folk menar jag vilsna små utlänningar som precis som jag precis kommit hit för att plugga. En tjej från frankrike höl mig sällskap under eftermiddagen och vi hitade en jättefiffig sushi-take-away restaurang! Så det blev sushi-lunch i en park.



Därefter socialiserade vi oss med skolans "social program" vilket idag bestod av welcome drink på puben runt hörnet. Där blev vi kvar i några timmar med flertalet andra LSI-studenter.



*vink, vink*

Alla runt bordet är svenskar förutom brunetten i hörnet (mitt lunch-sällskap), vid bordet bredvid var det en blandning av italienare, turker och nåt annat.

Idag har jag även fixat mitt internet! Köpte en "wierless usb" för £20 och ironiskt nog så bestämde sig mitt nätverkskort att börja fungera igen efter att jag installerat usb:n. Den får ju visserligen för sig att fungera ibland med jämna mellanrum så vi får ju se hur länge det här håller i sig. Fördelen för dig är om du skaffar skyp så kan vi prata med varandra via datorn nu när jag slipper sitta nere i trappen för att kunna använda internet.

Motion får jag också. Trapporna här är smala och branta och jag har hamnat i ett rum på tredje våningen, alltså blir det mycket spring i trappen eftersom köket ligger på första våningen.

Folket verkar snälla, de bitts inte utan verkar rent av hjälpsamma. I alla fall britterna, de jag bor med har jag ingen aning om men de är nog harmlösa, åtminstonde de jag faktiskt pratat med. Ja, det bor kanske runt tio pers till här. Har även lärt mig att spanjorer äter middag runt kl tio på kvällen, det finns 3-4 st av dom här och de är rätt kassa på engelska.

Vad ska man mer säga om första dagen? Den har varit bra och jag mår bra, så du behöver inte oroa dig för mig.

 


Kommentarer
Postat av: petra

Så bra att du mår bra. :)

Hoppas du får det riktigt kul. :)

Vi tänker på dig, puss o kram<3

2009-09-22 @ 10:58:06
URL: http://peetrarudin.blogg.se/
Postat av: Malin

Tack för att du tog hand om disken. (ja, märk ironin) O tack för den goda matlådan (ingen ironi där iaf)

2009-09-22 @ 17:47:33
URL: http://dumle21.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Tack mitt älskade hjärta för informationen. Skönt att se och höra ifrån dig. Jag känner igen vyn över Themsen, det är bara ett år sedan jag var där ju :-)Skönt att höra att du får både motion och vänner.. Jag får se om jag skaffar skype. Just nu har jag för lite tid hemma. Kom hem klockan 20.10 i dag och har fullt upp just nu men var tvungen att se om du fanns här ute i "rymden". Du måste lova att besöka Jul-butiken som ligger mellan LondonBridge och TowerBridge. Tuben till Londonbridge..... Nu ska jag sova. Sov så gott och var rädd om dig. Älskar dig. mamsen

2009-09-22 @ 22:35:56
Postat av: AL

Jag sa ju att du skulle packa med mig i väskan.. :P Verkar som du har det urgött i London iaf!! Massa kramar från ett blåsigt Trollhättan!

2009-09-24 @ 22:55:28
URL: http://alen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0